Dünya

ABD'de yüzlerce kişi, Citibank'ın genel merkezi önünde Filistin'e destek eylemi yaptı

ABD'nin New York kentinde yüzlerce gösterici, Citibank'ın genel merkezinin önünde Filistin'e destek için oturma eylemi düzenledi.

ABD'de yüzlerce kişi, Citibank'ın genel merkezi önünde Filistin'e destek eylemi yaptı
19-06-2024 14:18
Washington

Citibank'ın genel merkezinin önünde bir araya gelen göstericiler, İsrail'in Gazze'deki saldırılarının finansmanına son verilmesini talep ederek derhal ateşkes çağrısı yaptı.

ABD’nin New York kentinde bulunan ve Ä°srail’in en büyük yabancı finans kuruluÅŸlarından biri olan CitiBank’ın genel merkezi önünde toplanan Filistin destekçisi gruba polis müdahale etti pic.twitter.com/ykJdICTPJS

— Anadolu Ajansı (@anadoluajansi) June 19, 2024

"Citibank, saklanamazsın, soykırım yapıyorsun" sloganları atan yüzlerce gösterici, Filistin'le dayanışma pankartları açtı.

Polis, Citibank'ın önünde oturma eylemi yapan gruba dağılmaları yönünde uyarıda bulunurken, uyarıları reddeden çok sayıda gösterici ise gözaltına alındı.

ABD'de öğrenciler başta olmak üzere aktivistler, insan hakları savunucuları ve sivil toplum kuruluşları, İsrail ile ilişkili yatırımlara son verilmesi, Gazze'de acil ateşkes sağlanması ve bölgeye insani yardım ulaştırılması talebiyle protesto gösterileri düzenliyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER