Dünya

ABD’de savcılar, 2008’de anlaşmaya vardıkları Epstein'ın çocuk istismarı suçlarından haberdarmı

ABD'de Jeffrey Epstein davasına ilişkin yeni belgelerin yayımlanmasıyla savcıların, 2008'de milyarder iş insanının kız çocuklarına cinsel istismar suçlarından haberdar oldukları ortaya çıktı.

ABD’de savcılar, 2008’de anlaşmaya vardıkları Epstein'ın çocuk istismarı suçlarından haberdarmı
02-07-2024 14:47
Fort Lauderdale

ABD Bölge Hakimi Luis Delgado'nun dün verdiği karar doğrultusunda, Epstein'ın Florida'daki fuhuş davasındaki yaklaşık 150 sayfalık mahkeme tutanağı, kamuoyuyla paylaşıldı.

Prenslerden sanatçılara siyasetçilerden Mossad'a uzanan ifşaatlar: Milyarder Epstein dosyasıABD'de FBI, Epstein'ın çocuk ve kadınlara yönelik cinsel istismarında görevini yapmamakla suçlandıEpstein'ın dava dosyalarında Prens Andrew ile Clinton ve Trump'ın isimlerinin de yer aldığı ortaya çıktıABD'de Epstein davasıyla bağlantılı isimlerin arasında Bill Clinton'ın olduğu iddiasıABD'deki Epstein dava dosyalarının 3'üncü kısmı da kamuoyuna açıklandıABD'deki Epstein dava dosyalarının dördüncü bölümü kamuoyuna açıklandıABD'deki Epstein dava dosyalarının son bölümü kamuoyuna açıklandı

Tutanaklarda, pedofili ve fuhuş ağı oluşturma suçundan tutuklanan Epstein ile anlaşma yapan Florida federal savcılarının, anlaşmadan 2 sene önce Epstein'ın kız çocuklarına cinsel istismarda bulunduğundan haberdar olduğu görüldü.

Davada dedektif olan Joe Recarey'in, söz konusu tutanaklarda, Epstein'a karşı soruşturmanın, bir kadının "lise çağındaki üvey kızının cinsel ilişki karşılığında 300 dolar aldığı" ihbarı üzerine Mart 2005'te başladığını belirttiği gözlemlendi.

Tutanaklarda, Epstein'ın evini yüzlerce kez ziyaret ettiği belirtilen bir genç kızın ifadesine de yer verilirken, Epstein'ın kıza cinsel istismarda bulunduğunda para verdiği kaydedildi.

Kararında, kayıtlardaki detayların "vicdan sahibi insanlar için şok edici" olduğuna değinen Delgado, bu detayların, Epstein'ın neden "ABD tarihindeki en kötü şöhretli pedofili olduğunu gösterdiğini" ifade etti.