Dünya

ABD'de başkan adaylığı tartışılan Harris de İsrail'le geleneksel güçlü ilişkileri savunuyo

Başkan Yardımcısı Kamala Harris, ABD'nin, her zaman olduğu gibi İsrail ve halkının güvenliğine destek vereceğini yinelerken, İsrail'in Gazze'deki katliamları konusunda insani yardım çağrıları dışında güçlü bir çıkışta bulunmadı.

ABD'de başkan adaylığı tartışılan Harris de İsrail'le geleneksel güçlü ilişkileri savunuyo
22-07-2024 17:38
Ankara

ABD Başkanı Joe Biden'ın, 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerinden çekilip adaylık için destek verdiği Kamala Harris, mevcut ABD Başkanı'nın İsrail çizgisinin dışına çıkmamaya özen gösterdi.

ABD Başkanı Biden seçim yarışından çekildiABD'de Biden'ın yerine Trump'la yarışacak Demokrat Partinin alternatif adayları konuşuluyorDünya liderlerinden, başkanlık yarışından çekilen Biden'a teşekkür

Harris, ABD'nin, İsrail'e güvenlik konusunda verdiği güçlü ve sarsılmaz desteğin savunucuları arasında yer alırken, 7 Ekim 2023 sonrasında da bu tutumunu devam ettirdi.

İsrail'le geleneksel güçlü ilişkileri savunan Harris'in söylemleri, İsrail'in Gazze'deki katliamlarının tırmandığı ve Biden yönetiminin Netanyahu'yu üstü örtülü şekilde eleştirdiği dönemle birlikte nispeten farklılaştı.

Hamas'ın, 7 Ekim 2023'te Gazze'den başlattığı saldırı ve ardından İsrail'in Gazze'de katliamlara yol açan şiddetli saldırıları sonrası Harris, Biden ve kendisinin, İsrail ve halkına bağlılıklarını çok ciddiye aldıklarını, onları destekleyeceklerini ve kendilerini savunmaları için gerekenleri sağlayacaklarını söyledi.