Genel

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Ryan'dan Trump'a eleştiri

Meclis Başkanı Ryan, "(Trump'ın Charlottesville olaylarıyla ilgili açıklaması) Ahlaki açıdan olması gerekenden çok daha belirsiz, çok daha fazla kafa karıştırıcı yorumlar." dedi.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Ryan'dan Trump'a eleştiri
22-08-2017 15:40

NEW YORK (AA) - ABD Temsilciler Meclisi BaÅŸkanı Cumhuriyetçi Partili Paul Ryan, ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın Charlottesville'deki ırkçı ÅŸiddete karşı yanıtını eleÅŸtirerek bunun "ahlaki açıdan belirsiz ve kaçamak bir açıklama" olduÄŸunu söyledi.

Ryan, BaÅŸkan Trump'a olayların her iki tarafını suçlayan Charlottesville açıklamasından dolayı sert eleÅŸtiride bulundu.

Cumhuriyetçi Partililer arasında Charlottesville'deki ırkçı ÅŸiddeti kınayan ilk isimlerden biri olan Temsilciler Meclisi BaÅŸkanı Ryan, seçim bölgesi Wisconsin'ın güneydoÄŸusunda yaklaşık 300 kiÅŸilik kalabalığın önünde CNN'den Jake Tapper'in sorularını yanıtladı.

Ryan, Trump'ın Charlottesville'deki ırkçı ÅŸiddete karşı cevabında "ahlaki açıdan olması gerekenden çok daha belirsiz, çok daha fazla kafa karıştırıcı yorumlar" yaptığını savundu.

BaÅŸkan Trump'ın "ahlaki açıdan belirsiz ve kaçamak bir açıklama" yaptığını iddia eden Ryan, "Cumhuriyetçi veya Demokrat olmanızın bir önemi yok... Her birimizin bu acımasız iÄŸrenç baÄŸnazlığına karşı birleÅŸmesi gerekiyor." dedi.

Twitter mesajları

Ryan, olasılığın düÅŸük olduÄŸunu itiraf etmesine raÄŸmen Trump'ın daha az sıklıkla Twitter mesajı atmasını istediÄŸini belirtti.

Temsilciler Meclisi BaÅŸkanı, "Daha az tweet atmasını ister miydim? Elbette isterim fakat deÄŸiÅŸeceÄŸini düÅŸünmüyorum." ifadelerini kullandı.

Paul Ryan, beyaz Amerikalıların üstünlüÄŸünü savunan aşırı milliyetçi gruplara karşı solcu grupların protestosunda otomobil ile gerçekleÅŸtirilen saldırıda Heather Heyer adlı genç kadının yaÅŸamı yitirdiÄŸi ve 19 kiÅŸinin yaralandığı olayı "iç terör" saldırısı diye yorumladı ve az da olsa salondan alkış topladı.

Trump'ın Afganistan kararı

Trump'ın Afganistan'la ilgili yaptığı son açıklamalara da deÄŸinen Ryan, bu konuda brifing aldığını ve "karardan memnun olduÄŸunu" dile getirdi.

Afganistan'ı teröristlerin istila etmesini istemediÄŸini vurgulayan Ryan, "Teröristlere yeni bir güvenli limana izin veremeyiz... Suriye'de, Musul'da iyi dersler aldık." diye konuÅŸtu.

Kuzey Kore

Toplantıda bir katılımcı Ryan'a, Kuzey Kore ve nükleer cephanesinin neden olduÄŸu tehdide iliÅŸkin, "Trump'un atılgan söyleminin durumu daha da kötüye götürüp götürmeyeceÄŸini" sordu. Ryan bu soruya, "Kim Jong-un'un azarlamasının önemli olduÄŸunu düÅŸünüyorum. Bence (Kim Jong-un'un) sineye çekmeyeceÄŸimizin farkına varması önemlidir." yanıtını verdi.

BaÅŸkan Trump'ın, geçen hafta yaptığı bir basın toplantısındaki konuÅŸmasında beyaz Amerikalıların üstünlüÄŸünü savunan Ku Klux Klan (KKK) ve Neonazi grupların protestosundan sonra yaÅŸanan ÅŸiddet olaylarında aşırı saÄŸcı grupları kınamak yerine iki tarafı da suçlaması ülke genelinde tepki görmüÅŸtü. Trump, bir sonraki konuÅŸmasında da ÅŸiddet olaylarıyla ilgili önceki açıklamasıyla çeliÅŸen ifadeler kullanmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER