Dünya

ABD, Suriye’de kuvvet koruma tedbirlerini gözden geçiriyor

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Scrocca, Suriye’ye yapılacak bir müdahalede Esed rejiminden gelecek bir saldırıya karşı sahadaki komutanların, kuvvet koruma tedbirlerini gözden geçirdiklerini belirtti. - Anadolu Ajansı

ABD, Suriye’de kuvvet koruma tedbirlerini gözden geçiriyor
07-04-2017 00:17

WASHINGTON

ABD öncülüğündeki DEAÅž karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Joseph Scrocca, BaÄŸdat’tan telefonla baÄŸlandığı Pentagon’da Suriye ve Irak’taki operasyonlara iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulundu.

Scrocca, bir gazetecinin, baÅŸta ABD baÅŸkanı Donald Trump olmak üzere, Washington’dan BeÅŸar Esed’in kimyasal silahla sivilleri hedef almasına karşı adım atma sinyali verildiÄŸini belirterek, ABD’nin askeri bir adım atması durumunda, Suriye’de bulunan askerleri korumak için tedbirler alınıp alınmadığını sorması üzerine, şöyle konuÅŸtu:

"Kuvvet koruma bizim için her zaman Irak ve Suriye’deki kuvvetlerimiz için en önemli önceliktir. Size ÅŸunu söyleyebilirim; bu bizim en önemli kaygılarımızdan biri. Sahadaki komutanlar, kuvvet koruma tedbirlerini gözden geçiriyorlar ve hem ABD hem de koalisyon kuvvetleri gerektiÄŸinde kendilerini korumaya hazırdır."

Muhabir: Kasım İleri

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER