Dünya

ABD'nin Suriye'ye kara gücü gönderebileceği iddiası

Pentagon'un ABD Başkanı Trump'a Suriye'ye konvansiyonel kara gücü göndermeyi teklif edebileceği ileri sürüldü. - Anadolu Ajansı

ABD'nin Suriye'ye kara gücü gönderebileceği iddiası
16-02-2017 05:02

WASHINGTON

ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) Suriye’nin kuzeyine konvansiyonel kara gücü gönderme teklifinde bulunmayı deÄŸerlendirdiÄŸi iddia edildi.

CNN televizyonunun haberinde, ismi açıklanmayan bir savunma yetkilisinin "Bir süreliÄŸine konvansiyonel kara birlikleri Suriye’ye gidebilir.” dediÄŸi belirtildi.

Yetkilinin, konunun ABD BaÅŸkanı Donald Trump’ın takdirine kaldığını ifade ettiÄŸi kaydedildi.

Trump, geçen ay bir BaÅŸkanlık Genelgesi ile Savunma Bakanı Jim Mattis’ten 30 gün içerisinde DEAÅž ile mücadeleyi hızlandıracak bir plan hazırlamasını istemiÅŸti. Söz konusu bilgilerin Pentagon’un Trump’a sunmak üzere hazırladığı planın bir parçası olduÄŸu iddia ediliyor.

İddialarla ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtlayan bir Pentagon yetkilisi, halihazırda böyle bir planın ve teklifin söz konusu olmadığını söyledi.

Trump tarafından onaylanırsa ABD’nin Irak savaşından beri ilk kez bu ülkenin sınırdaşına operasyon yapmak üzere konvansiyonel kara gücü göndereceÄŸi belirtiliyor.

Muhabir: Kasım İleri

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER