Dünya

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey'den Suriye açıklaması

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey, "Başkan (Trump), SDG’nin çoğu unsuru ve PKK arasındaki siyasi bağın farkında. Türkler ve yerel ortaklarımızla güvenli bölge oluşturulması için çalışıyoruz." dedi.

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey'den Suriye açıklaması
23-05-2019 01:52
Washington

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Temsilciler Meclisi DışiÅŸleri Komisyonunda yapılan “Suriye’de Çözüm Arayışı: Trump Yönetimi’nin Stratejisi” baÅŸlıklı oturumda konuÅŸtu.

Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölge görüşmeleri konusunda Türkiye ile henüz anlaÅŸma saÄŸlanamadığını belirten Jeffrey, görüşmelerin devam ettiÄŸini belirtti.

Jeffrey, "BaÅŸkan (Trump), SDG'nin çoÄŸu unsuru ve PKK arasında siyasi bağın farkında. Güvenli bölge oluÅŸturulması için Türklerle ve yerel ortaklarımızla çalışıyoruz. Sadece yerel kolluk gücünün görev yapacağı, bizim ve Türklerin de yakından gözleyeceÄŸi bir plan. Türklerle ve SDG ile görüşüyoruz ama henüz bir anlaÅŸmaya varabilmiÅŸ deÄŸiliz.” dedi.

"Türkiye İdlib'deki pozisyonunu güçlendirdi"

Ä°dlib'deki duruma da deÄŸinen Jeffrey, Türkiye'nin rejim güçleri tarafından ara ara saldırıya uÄŸramasına ve Rusya’nın Türkiye üzerinde rejim karşıtı gruplar konusunda baskıyı arttırmasına raÄŸmen, Ä°dlib’de asker bulundurmak suretiyle bölgedeki pozisyonlarını güçlendirdiÄŸini ve Rus ve Esed rejimine karşı durduÄŸunu ifade etti.

"Türkiye ile irtibattayız"

Türkiye, İran ve Rusya arasında gerçekleştirilen Astana sürecine ilişkin bir soruya da cevap veren Jeffrey, Türkiye'nin Suriye konusunda ABD ile genel anlamda hemfikir olduğunu bildirdi.

Jeffrey, Ankara ve Washington'un yakın irtibat halinde olduÄŸunu kaydederek, "Türkiye genel olarak Suriye hükümetinin davranışını deÄŸiÅŸtirmeye çalışıyor. Burada da hemfikiriz. Genel olarak koordineli hareket ediyoruz. BaÅŸkan Trump CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’la çok sayıda telefon görüşmesi yaptı. Bakan Pompeo’ya Türkiye ziyaretinde ErdoÄŸan ile görüştüğünde ben de eÅŸlik etmiÅŸtim. Hem DışiÅŸleri hem de benim seviyemde Türk mevkidaÅŸlarımızla neredeyse her ay irtibat halindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER