Genel

ABD Dışişleri Bakanlığından Münbiç açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert, ABD ve Türkiye'nin Münbiç konusuyla ilgili aldığı kararların bölgeye istikrar getireceğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığından Münbiç açıklaması
06-06-2018 08:58

WASHINGTON(AA) - ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, basın toplantısında ABD DışiÅŸleri Bakanı Mike Pompeo ve DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu'nun Washington'da gerçekleÅŸtirdiÄŸi görüÅŸmeye iliÅŸkin soruları yanıtladı.

Sözcü, "ABD ve Türkiye bu toplantılar sonucunda Münbiç'te istikrarın saÄŸlanması ve (Münbiçlilerin) kendilerini yönetebilmeleri adına bir düzenlemeye vardı." dedi.

Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin Fırat nehrinin doÄŸu yakasına geçeceÄŸine dikkati çeken Sözcü, "AnlaÅŸmada da yer aldığı üzere bunu yapacaklar." ifadesini kullandı.

Sözcü ayrıca, Münbiç konusunda atılacak adımlara vurgu yaparak, "Åžartların saÄŸlanması durumunda bir sonraki adıma geçilecek." diye konuÅŸtu.

Öte yandan Nauert, Türkiye ve ABD arasında konuya iliÅŸkin görüÅŸmelerin devam edeceÄŸini kaydetti.

DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, Washington'a bir ziyarette bulunarak, mevkidaşı Mike Pompeo'yla Münbiç konusunda görüÅŸme gerçekleÅŸtirdi.

Türkiye ile ABD arasında mutabık kalınan "Münbiç yol haritası"na iliÅŸkin ÇavuÅŸoÄŸlu, bu sürecin 3 aÅŸamada ve aylar içinde uygulamaya geçirilmesinin planlandığını söylemiÅŸti.

Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, yol haritasının amacının Münbiç'in bütün terör örgütlerinden temizlenip, ilçede güvenlik ve istikrarın kalıcı bir ÅŸekilde saÄŸlanması olduÄŸunu ifade etmiÅŸti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER