Genel

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo: Transatlantik ittifakın öldüğü fikri çok abartılı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD'nin küresel rolünü savunarak, Transatlantik ittifakın öldüğü fikrini çok abartılı bulduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo: Transatlantik ittifakın öldüğü fikri çok abartılı
15-02-2020 17:01

ABD DışiÅŸleri Bakanı Mike Pompeo, Almanya'da devam eden "56'ncı Münih Güvenlik Konferansı"ndaki konuÅŸmasında, Çin, Ä°ran ve Rusya'yı eleÅŸtirerek, Batı'nın ideallerinin ve deÄŸerlerinin kazanacağını belirtti.

Avrupa'dan gelen, "ABD'nin küresel güvensizliÄŸi giderme konusunda uluslararası hareket etmediÄŸi" eleÅŸtirilerine cevap veren Pompeo, "Transatlantik ittifakın öldüÄŸü fikrinin çok abartılı olduÄŸunu bildirmekten mutluluk duyuyorum. Batı kazanıyor ve birlikte kazanıyoruz." dedi.

Pompeo, ABD ve müttefiklerinin, Çin Komünist Partisi'nin 'yükselmesinin' ve 'agresifliÄŸinin' ortasında özgürlük ve bağımsızlığı koruduklarını savunarak, "Huawei ve Çin'in desteklediÄŸi diÄŸer teknoloji ÅŸirketlerinin Çin istihbaratının truva atları" olduÄŸunu iddia etti.

Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesine, Ä°ran'dan gelen tehditlere ve Çin'in ekonomik baskısına dikkati çeken Pompeo, bu ülkelerin kurallara dayalı uluslararası sistemi istikrarsızlaÅŸtırdıklarını savundu.

Pompeo, Berlin duvarının yıkılmasının ardından 30 yıldan fazla zaman geçtiÄŸini hatırlatarak, halen egemenliÄŸe saygı göstermeyen ülkelerin Batı'yı tehdit ettiÄŸini fakat "Batı'nın kazanıyor" olduÄŸunu ifade etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER