Dünya

ABD'deki Türk ve Müslüman toplumu Başkan Erdoğan'ı bekliyor

ABD'deki Türk ve Müslüman toplumu BM Genel Kurulu toplantıları için New York'a gelecek olan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bekliyor.

ABD'deki Türk ve Müslüman toplumu Başkan Erdoğan'ı bekliyor
22-09-2018 17:57

NEW YORK - Ä°SLAM DOÄžRU

ABD'de yaÅŸayan Türkler ve Amerikalı Müslümanlar, BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) 73. Genel Kurul Görüşmeleri için New York’a gelecek olan Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ı heyecanla beklediklerini bildirdi.

Başkan Erdoğan, ilk temasları kapsamında Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafından düzenlenecek organizasyonda ABD'de yaşayan Türkler ve Amerikalı Müslümanlarla bir araya gelecek.

TASC yöneticileri ile Brooklyn’deki Müslüman Amerikan Toplumu (MAS) mensupları, ErdoÄŸan ile pazar günü gerçekleÅŸecek buluÅŸma öncesinde son hazırlıklarını gözden geçirdikleri bir toplantı yaptı.

"Erdoğan'ın bizim için anlamı büyük"

MAS New York Bölgesi BaÅŸkanı Hüseyin Ahmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, BaÅŸkan ErdoÄŸan’ı sabırsızlıkla beklediklerini belirterek, “ErdoÄŸan’ın bizim için anlamı büyük. Bütün dünyadaki Müslümanlara destek oluyor. Suriye, Irak, Mısır ve Yemen dahil dünyanın her yerinde adaletsizliklere karşı çıkıyor. Onu tekrar göreceÄŸimiz için heyecanlıyız.” diye konuÅŸtu.

MAS Gençlik Merkezi'nde yöneticilik yapan Adnan Ä°sa da ErdoÄŸan’ın ülkesi için yaptığı hizmetlerin Ä°slam dünyasındaki diÄŸer liderlere de örnek teÅŸkil etmesi gerektiÄŸini belirtti.

“ErdoÄŸan, sadece Müslümanların deÄŸil, tüm mazlumların sesi”

BaÅŸkan ErdoÄŸan’ı, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı olduÄŸu yıllardan beri takip ettiÄŸini belirten ve programda gönüllü olarak çalışan Muhammet Arif de “Sesi ve duruÅŸu o yıllardan beri net. Åžu an ErdoÄŸan, sadece Müslümanların deÄŸil, tüm mazlumların sesi. Uluslararası arenada güç sahibi devletlere karşı doÄŸruyu söylemekten çekinmiyor. O bütün dünyada mazlumları desteklerken, biz niye onun yanında olmayalım?” ifadelerini kullandı.

New York Müslüman Sivil Katılım BirliÄŸi BaÅŸkanı Masum Ali de “ErdoÄŸan sadece Türklerin deÄŸil, bizim de CumhurbaÅŸkanımız. Benim için ErdoÄŸan, dünyadaki tek lider. Müslümanların hakkını savunan dünyada baÅŸka bir lider yok. Bundan dolayı onu kendi liderim gibi görüyorum.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

"Bu ülkeyi kimse tutamaz"

Türkiye'nin, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe giriÅŸimi de dahil olmak üzere, son yıllarda birçok ciddi tehlike atlattığını belirten Ali, “Son ekonomik kriz de bunlardan biri. Ama bu, Türkiye düşmanlarının son ÅŸansı. EÄŸer Türkiye doÄŸru yerde durur ve bunu da atlatırsa, bir daha bu ülkeyi kimse tutamaz.” diye konuÅŸtu.

TASC EÅŸ BaÅŸkanı Halil Mutlu da ABD'de Müslümanların Türkiye ve CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’a karşı büyük bir ilgi ve muhabbeti bulunduÄŸunu kaydetti.

"Türkiye deyince ortak paydada buluşuyorlar"

Mutlu, “Müslüman toplum ABD'de çok dinamik, çok farklı ülke, renk ve etnik kesimlerden geliyor. Ama Türkiye ve lideri dediÄŸin zaman hepsi bu ortak paydada toplanabiliyor. Bu da bizi sevindiriyor. Sorumluluklarımızı hatırlayarak bizi daha fazla çalışmaya sevk ediyor.” ifadelerini kullandı.

Mutlu, programda California eyaleti dahil, ABD'nin birçok bölgesinden çok sayıda Türk ve Müslüman toplum temsilcilerinden katılımcıyı ağırlayacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER