Eğitim

ABD’de Stanford’da konuşan Enver Yücel: “BM hedefleri için ülkeler arası etkileşim şart”

Teknoloji alanında dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alan Stanford Üniversitesi'nde konuşan Enver Yücel, “Birleşmiş Milletler 'in gösterdiği küresel hedeflere ulaşmak için hem her ülkenin özelinde farklı tasarımlar üretmek hem de küresel destek ve etkileşim geliş

ABD’de Stanford’da konuşan Enver Yücel: “BM hedefleri için ülkeler arası etkileşim şart”
16-05-2019 21:07

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, teknoloji alanında dünyanın en iyi üniversiteleri arasında gösterilen Stanford Üniversitesi'ni ziyaret etti. Üniversitenin Yapay Zeka laboratuvarında geliştirilen robotları inceleyen Yücel, ardından üniversitenin akademisyen ve öğrencilerine konferans verdi.

“Aşmamız gereken ilk zorluk eğitimde eşitliğin sağlanması”

Ülkelerin eğitim, teknoloji ve sağlık gibi konularda iletişim halinde olması gerektiğinin altını çizen Enver Yücel, “Türkiye gelişmekte olan bir ülke. Bölgesinde lider bir ülke. Ama tabii ki zorlukları var. Bulunduğu coğrafyanın koşullarını biliyorsunuz. Ülkemizi daha ileriye götürmekte, öğrencilerimizin katkısı büyük olacaktır. Buna inanıyorum. Potansiyelimiz yer altı zenginlikleri, stratejik konumu değil, genç nüfusudur. Genç nüfusu iyi eğittiğimiz takdirde yani beşeri sermayeyi güçlendirdiğimiz takdirde, bugünkü çağa hitap edeceğiz. Yakın zamanda Almanya'nın öncülüğünde Endüstri 4.0 denildi. Almanya'nın iki Bakanlığı, Ekonomi ve Enerji ile Eğitim Bakanlığı birlikte çalıştılar ve bu düşünceyi ortaya attılar. Bütün dünyada da hızla yayıldı. Ardından Birleşmiş Milletler 2030 hedefini açıkladı. Bu 17 hedefin içinde yoksulluğa son verme, açlığa son, temiz su, sıhhi koşullar, iklim eylemi, barış, adalet ve güçlü kurumlar gibi hedefler olduğu gibi nitelikli eğitim hedefi de var. Nitelikli eğitim ile kastedilen Kapsayıcı ve eşitlikçi, nitelikli eğitimin güvence altına alınması ve herkes için yaşam boyu öğrenimin desteklenmesidir. Eğitime erişimde eşitliğin sağlanması ilk aşmamız gereken zorluk olsa da bunu aştıktan sonra ise hakkaniyeti sağlamamız gerekiyor” dedi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER