Dünya

ABD'de on binlerce kişi Trump'ı protesto etti

ABD Başkanı Trump'ın görevini devralmasından sonra ülke genelinde başlayan protestolar, başkent Washington'da başlayan “Kadın yürüyüşü” ile devam etti. - Anadolu Ajansı

ABD'de on binlerce kişi Trump'ı protesto etti
22-01-2017 00:07

WASHINGTON

ABD Başkanı Donald Trumpprotesto için birçok eyaletten başkent Washington’a gelen on binlerce kişi, Kongre binasının etrafında toplandı.

ABD'deki 'Kadınlar Yürüyüşü'ne dünyadan destek

Programın organizatörlerinden Gloria Steinem, burada yaptığı konuşmada, Donald Trump’ın başkanlık kampanyasında ülkedeki azınlıklar ve kadınların hedef alındığını belirtti.

"Kadınlar kendilerini kayıtlara 'Müslüman' olarak geçirecek"

Steinem, Trump’ın Müslümanları kayıt altına almaya başlaması durumunda kendisi dahil birçok kadının kendilerini kayıtlara "Müslüman" olarak geçireceklerini söyledi.

Daha sonra ise protestocular, polis kontrolü altında Beyaz Saray’a doğru yürüyüşe geçti.

"Ben kadınım, ben adaletim"

Protestocuların ellerinde “Trump, Rusya'yı tekrar büyük yapacak”, “Kadın haklarına saygı duy Trump”, “Ben O’nu (Hillary) destekliyorum”, “Ben kadınım, ben adaletim” yazılı pankartlar taşıdıkları görüldü.


Washington'daki kadın yürüyüşüne ABD’nin farklı şehirlerinden de destek geliyor. ABD’de özellike New York, Chicago, Los Angeles ve Boston gibi şehirlerde binlerce protestocu sokaklarda Trump yönetiminin seçimlerde dile getirdiği politikaları protesto ediyor.

ABD'de Trump karşıtı gösterilerin bir süre daha devam etmesi bekleniyor.

Muhabir: Muhammed Bilal Kenasari

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER