Genel

ABD Büyükelçisi Bass: Şiddetin büyük bölümü kapalı zihinlerin ürünüdür

ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, “Gerek bu toplumda, gerekse çevre ülkelerde bu kadar üzüntü, acı ve şiddet yaşandığı bir zamanda bunu yapabilme, sizlerle bir araya gelebilme imkanı bulabildiğimiz için özellikle memnuniyet duyuyorum”...

ABD Büyükelçisi Bass: Şiddetin büyük bölümü kapalı zihinlerin ürünüdür
14-01-2016 02:04

ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, “Gerek bu toplumda, gerekse çevre ülkelerde bu kadar üzüntü, acı ve şiddet yaşandığı bir zamanda bunu yapabilme, sizlerle bir araya gelebilme imkanı bulabildiğimiz için özellikle memnuniyet duyuyorum” dedi.

Fullbright Türkiye Komisyonu’nun 65. yıl kutlamaları için ABD Büyükelçilik Konutu’nda tören düzenlendi.

Törende konuşan ABD Büyükelçisi Bass, şunları söyledi:

“Burada, konutumda fikir ve akıl uğraşıyla uğraşan insanları konuk etmekten zevk duyuyorum. Ancak gerek bu toplumda, gerekse çevre ülkelerde bu kadar üzüntü, acı ve şiddet yaşandığı bir zamanda bunu yapabilme, sizlerle bir araya gelebilme imkanı bulabildiğimiz için özellikle memnuniyet duyuyorum. Dünkü saldırıda da gördüğümüz gibi bahsettiğim bu şiddetin büyük kısmı, kapalı zihinlerin ürünüdür. Türk hükümetinin bu programa verdiği önem ve Fullbright ortaklığı bu yüzden önemli. Burada, bu 65 yıl süresince bu programa katkıda bulunmuş insanlara teşekkür etmek istiyorum. Sizler iki ülke arasındaki ilişkinin vücut bulmuş halisiniz. Bizler konuşmak, birlikte çalışmak, bazen tartışmak, bazen de hemfikir olmak için konuştuğumuzda bunlar için ne kadar değişim fırsatı elde edersek daha fazla aklı, beyni açabiliriz.”

SON 5 YILDA GELEN ABD'Lİ BURSİYER SAYISI 4 KAT ARTTI

Fullbright Türkiye Komisyonu Genel Sekreteri Ersel Aydınlı ise, “Son 5 yılda, getirdiğimiz ABD’li bursiyer sayımız 4 kat arttı. Türkiye’nin neredeyse her yerine bursiyer gönderiyoruz, Amerika’nın da her yerine göndermeye çalışıyoruz. Türkiye’nin her kesiminden hak eden insanların bu burs imkanından faydalanmasını arzu ediyoruz. Amerikalı bursiyerlerimizin de Amerika’nın her yerinden, her kesiminden olmasına özellikle dikkat ediyoruz. Böylelikle toplulukların her kesiminin birbirleriyle doğal bir şekilde diyaloğa geçmesi bizim için çok önemli” dedi.

Konuşmaların ardından Fullbright bursiyerlerinin hazırladığı belgesel izlendi.

(Fotoğref Arşivden)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER