Genel

ABD Başkanı Trump: İsrail-Filistin barışının sağlanması konusunda kararlıyım

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Beytüllahim kentinde Filistin Devlet Başkanı Abbas ile bir araya gelen ABD Başkanı Trump, İsrail-Filistin barışının sağlanması konusunda kararlı olduğunu belirtti.

ABD Başkanı Trump: İsrail-Filistin barışının sağlanması konusunda kararlıyım
23-05-2017 16:31

BEYTÜLLAHÄ°M (AA) - Ä°ÅŸgal altındaki Batı Åžeria'nın Beytüllahim kentinde Filistin Devlet BaÅŸkanı Mahmud Abbas ile bir araya gelen ABD BaÅŸkanı Donald Trump, ikili görüÅŸmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, "Barışın saÄŸlanması konusunda kararlıyım. Bu iki liderle (Abbas ve Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu) kalıcı bir barışa kavuÅŸmak üzere çalışmayı umuyorum." dedi.

Ülkesinin Filistin ekonomisine destek olacağını söyleyen Trump, "Filistin ekonomisine destek için BaÅŸkan Abbas ile çalışmayı umuyoruz. Barışın tesisi için Filistinlilere ve Ä°sraillilere yardım edeceÄŸiz." ifadelerini kullandı.

ABD BaÅŸkanı ayrıca Ä°ngiltere'nin Manchester kentinde bir konser salonunda gerçekleÅŸen terör saldırısını kınayarak, "terörle" mücadelede kararlı olduÄŸunu vurguladı.

Terörle mücadelede iÅŸ birliÄŸinin gerekliliÄŸine iÅŸaret eden Trump, ÅŸunları kaydetti:

"Suudi Arabistan'daki zirve sırasında Arap ve Müslüman liderlere terörle mücadele konusunda birlikte çalışmamız gerektiÄŸini söyledim. Onların terörle mücadeleye hazır olduklarını hissettim."

Abbas'tan iki devletli çözüme baÄŸlılık vurgusu

Öte yandan Ä°ngiltere'deki terör saldırısını kınayarak konuÅŸmasına baÅŸlayan Filistin Devlet BaÅŸkanı Abbas ise iki devletli çözüme baÄŸlılığını bir kez daha yineleyerek, "Ä°srail'e komÅŸu bir Filistin Devleti'nin kurularak, iki devletin güven, barış ve iyi komÅŸuluk iliÅŸkileri içerisinde yaÅŸamasını istiyoruz." diye konuÅŸtu.

Abbas, Ä°srail iÅŸgalinin iki devletli çözümü engellediÄŸini belirterek, tarihi bir barışın saÄŸlanması için ABD yönetimi ile birlikte çalışmaya hazır olduÄŸunu ifade etti.

Açlık grevindeki Filistinli tutuklular

Abbas, "Trump'ın barışı saÄŸlayan adam olarak tarihe geçmesini temenni ediyoruz." diyerek, Trump'tan ayrıca Ä°srail hapishanelerinde bir aydan fazladır açlık grevinde bulunan Filistinli tutuklular için Ä°srail'e baskı yapması talebinde bulundu.

ABD Başkanı Trump, temaslarının ardından Filistin'den ayrıldı.

Muhabir: Eshat Fırat

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER