Dünya

ABD Başkanı Biden, "Trump'ı hedef alma zamanı" söyleminin hata olduğunu söyledi

ABD Başkanı Joe Biden, suikast girişiminden günler önce bağışçılarıyla yaptığı özel telefon görüşmesinde "(Eski ABD Başkanı) Trump'ı hedef alma zamanı geldiğini" söylemesinin "hata" olduğunu belirterek, "Ona odaklanalım demek istemiştim." dedi.

ABD Başkanı Biden,
16-07-2024 17:21
Ankara

Biden, rakibi Donald Trump'a yönelik suikast girişimini, seçimleri ve zihinsel sağlığı hakkındaki eleştirileri NBC News'e değerlendirdi.

ABD başkan adayı Trump'a silahlı saldırıTrump'a suikast girişiminde bulunan Crooks'un kayıtlı Cumhuriyetçi olduğu ortaya çıktıTrump, saldırı esnasında başını hafifçe sağa çevirmesiydi ölmüş olabileceğini belirttiABD'de başkan ve başkan adaylarına suikastlarABD Gizli Servisi: Trump'a suikast girişimiyle ilgili soruşturmaya destek vereceğizANALİZ- Kutuplaşma, sistem krizi, nefret iklimi: Trump’ı kim vurdu?ABD Gizli Servisi, Trump'a suikast girişiminin ardından mercek altında

Trump ile yaptığı canlı yayın tartışmasındaki zayıf performansı hakkında yöneltilen eleştirilere cevap veren Biden, "Yaşlıyım ama Trump'tan yalnızca 3 yaş büyüğüm ve akıl sağlığım da gayet yerinde. 3 buçuk yılda daha önce diğer başkanların uzun süredir yapamadıklarını yaptım ve bu konuda eleştirilmeye hazırım." dedi.