Genel

ABD Adalet Bakanlığından 'gizli bilgilerin sızdırılmasına' tepki

ABD Adalet Bakanı Sessions, Trump'ın başkanlığı döneminde gizli bilgilerin sızdırılması vakalarının arttığını öne sürerek, "Hükümetimizin, ülkemizi koruma kabiliyetinin altını oyan şaşırtıcı sayıdaki sızıntıları şiddetle kınıyorum." dedi.

ABD Adalet Bakanlığından 'gizli bilgilerin sızdırılmasına' tepki
05-08-2017 00:24

WASHINGTON (AA) - ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions, Adalet Bakanlığında son zamanlarda artan gizli bilgi sızdırma vakalarına iliÅŸkin basın toplantısı düzenledi.

Jeff Sessions, buradaki konuÅŸmasında, dün Washington Post gazetesinin ABD BaÅŸkanı Donald Trump’ın Meksika ve Avustralya liderleriyle yaptığı telefon görüÅŸmelerinin dökümünü sızdırdığını belirterek, "Kimse, devletin hassas bilgilerini sızdırmakla medyadaki kavgaları ilerletmek üzere el altından mücadele etme haddine sahip deÄŸil." dedi.

"BaÅŸkan'a kesinlikle katılıyorum ve hükümetimizin, ülkemizi koruma kabiliyetinin altını oyan ÅŸaşırtıcı sayıdaki sızıntıları ÅŸiddetle kınıyorum." ifadesini kullanan Sessions, liderlerin, hassas konuları gizlice tartışamadığı ve yabancı liderlerle serbestçe konuÅŸamadığı sürece hiçbir hükümetin etkili olmasının söz konusu olamayacağını dile getirdi.

Sessions, "Bugün burada son birkaç ayda gizli ulusal güvenlik bilgilerinin yetkisiz bir ÅŸekilde ortaya çıkarılmasındaki dramatik artıştan söz ediyoruz. Buna hem medyaya hem de bazı durumlarda yabancı düÅŸmanlarımıza yapılan sızıntılar da dahildir." diye konuÅŸtu.

Adalet Bakanlığına bu konuda gelen soruÅŸturma talebi sayısında adeta patlama yaÅŸandığını belirten Sessions, "Bu yönetimin ilk 6 ayında, Adalet Bakanlığına gizli bilgilerin sızdırılmasını içeren suçlara iliÅŸkin ÅŸikayetlerin sayısı son 3 yılın toplamına yaklaÅŸtı." dedi.

Tüm kurumlara ve Kongre’ye söz konusu sızıntılar hakkında ellerinden geleni yapmaları çaÄŸrısında bulunan Sessions, 2011 yılında kurulan Ulusal Ä°ç Tehdit Çalışma grubunun bir dizi tedbir aldığını ve almaya devam edeceÄŸini bildirdi.

Gizli bilgilerin sızdırılmasına iliÅŸkin davalara öncelik tanınması talimatı verdiÄŸini ve Federal SoruÅŸturma Bürosundan (FBI) daha fazla insan kaynağı ayırması talebinde bulunduÄŸunu anlatan Sessions, FBI’ın da önerisi üzerine medyanın mahkemeye davet politikalarını gözden geçireceklerini söyledi.

Sessions, medyanın oynadığı önemli role saygı duyduklarını ifade ederek, ÅŸunları kaydetti:

"Onlara gerekli saygıyı gösteriyoruz ancak bu sınırsız deÄŸil. Fütursuzca baÅŸkalarının hayatlarını riske atmalarına müsaade edemeyiz. Ulusal güvenliÄŸimiz ve istihbaratımızda, silahlı kuvvetlerimizde çalışan ve tüm kanuna uyan Amerikalıların hayatlarıyla medyanın rolü arasında bir denge saÄŸlamamız gerekir."

Muhabir: Kasım İleri

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER