Dünya

AB: Tüm profesyonel gazeteciler engelsiz bir şekilde çalışabilmeli

Avrupa Birliği, AA çalışanlarının Mısır'da gözaltına alınması hakkında, "Meseleyi takip ediyoruz. Tüm profesyonel gazeteciler engelsiz bir şekilde çalışabilmeli." açıklamasında bulundu.

AB: Tüm profesyonel gazeteciler engelsiz bir şekilde çalışabilmeli
16-01-2020 21:52
Brüksel

Avrupa Birliğinden yapılan açıklamada, AA çalışanlarının Mısır'da gözaltına alınmasına ilişkin, "Meseleyi takip ediyoruz. Tüm profesyonel gazeteciler engelsiz bir şekilde çalışabilmeli." ifadeleri yer aldı.

Mısır polisi AA Kahire ofisini basarak dört çalışanı gözaltına aldıAA, çalışanlarının serbest bırakılması için Mısır yönetimine çağrıda bulunduMısır'da AA çalışanlarının gözaltına alınmasına siyasilerden tepkilerAA Genel Müdürü Kazancı, Kahire ofisine baskını değerlendirdi ve çağrı yaptıAA Genel Müdürü Kazancı: Vurgulanması gereken husus gazetecilik faaliyetinin ağır saldırıya maruz kalması meselesidirAA Genel Müdür Yardımcısı Mutanoğlu: Susturmak istedikleri bütün medya kuruluşlarına hep aynı şeyi yaptılarBalkan ve Güneydoğu Avrupa Haber Ajansları Birliği: Böylesine pervasız bir hareket basın özgürlüğüne zarar vermekteAvrupa Haber Ajansları Birliği, Anadolu Ajansı'nın Kahire ofisine düzenlenen baskını kınadıSınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü: Mısır'ın AA çalışanlarını rehin alması kabul edilemez

.

Bu bir sıcak gelişme haberidir. Kısa süre içinde güncellenecektir. Güncellemeler için sayfayı lütfen tekrar ziyaret edin.

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için AA uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android, Windows) kurabilir, Twitter’da @AACanli hesabını takip edebilirsiniz.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER