Genel

AB Konseyi Başkanı Tusk: ABD ile Rusya konusunda aynı görüşte değiliz

AB Konseyi Başkanı Tusk, ABD ile AB'nin Ukrayna konusunda benzer görüşleri paylaştığını belirterek, "ABD ile Rusya konusunda aynı görüşte olduğumuzu söyleyemem." dedi.

AB Konseyi Başkanı Tusk: ABD ile Rusya konusunda aynı görüşte değiliz
25-05-2017 17:00

BRÜKSEL (AA) - NATO Devlet ve Hükümet BaÅŸkanları Toplantısı için Brüksel’de bulunan ABD BaÅŸkanı Donald Trump, AB Komisyonu BaÅŸkanı Jean-Claude Juncker ve Avrupa BirliÄŸi (AB) Konseyi BaÅŸkanı Donald Tusk ile görüÅŸtü. Tusk, görüÅŸme sonrasında AB Konseyi binasında basına açıklamalarda bulundu.

Tusk, toplantıda ABD BaÅŸkanı ile dış politika, güvenlik ve iklim deÄŸiÅŸimi konularını ele aldıklarını söyledi. Öncellikli olarak terörizmle mücadele konusunda ABD BaÅŸkanı ile anlaÅŸmaya vardıklarını dile getiren Tusk, "iklim deÄŸiÅŸimi ve ticaret" konularında görüÅŸ alışveriÅŸinde bulunduklarını ifade etti.

Ukrayna konusunda ABD ile AB'nin benzer görüÅŸleri paylaÅŸtığına dikkati çeken Tusk, “ABD ile Rusya konusunda aynı görüÅŸte olduÄŸumuzu söyleyemem." dedi.

Tusk, ABD BaÅŸkanı’na "temel Batı deÄŸerleri"nin önemini vurguladığını belirterek, "Sadece çıkarlarımız yönünde deÄŸil özgürlük, insan hakları ve insan onuru gibi özgür dünya deÄŸerleri üzerinden hareket etmeliyiz mesajını verdim." ifadelerini kullandı.

Trump'ın Brüksel'e ilk ziyareti

ABD BaÅŸkanı Trump, seçim kampanyası döneminde “cehennem çukuru” dediÄŸi Brüksel’e ilk resmi ziyaretini gerçekleÅŸtirmiÅŸ oldu. NATO toplantısı çerçevesinde Trump, ittifak üyesi ülkelerin liderleriyle bir araya gelecek.

Öte yandan, ABD’nin Brüksel’de bulunan Belçika, AB ve NATO temsilcilikleri için henüz büyükelçi ataması yapılmadı. AB yetkilileri, ABD BaÅŸkanı Trump’ın göreve gelmesinin üzerinden kısa süre geçmesine raÄŸmen AB kurumlarını ziyaret etmesini memnuniyetle karşıladığı belirtildi.

Muhabir: Åžerife Çetin

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER