Teknoloji

4.5G hızını test etmenin pratik yolları da bir bir ortaya çıkıyor

Yüksek hız sloganıyla dikkat çeken 4.5G teknolojisini test etmek isteyen kullanıcıların hangi yolları tercih etmesi gerektiğini açıklıyoruz.

4.5G hızını test etmenin pratik yolları da bir bir ortaya çıkıyor
03-04-2016 06:57

Henüz hayatımıza girmesinin üzerinden 1 gün geçen 4.5G, mobil cihazlarda yüksek indirme ve yükleme hızlarını kullanıcılar ile buluşturmaya başladı.

Özellikle yüksek hız sloganıyla dikkat çeken teknolojiyi test etmek isteyen kullanıcılar ise hemen akıllı telefonlarına sarılıyor. Peki 3G ile 4.5G arasındaki en büyük fark olan veri hızlarını nasıl test edebilirsiniz!

Kullanıcıların bu konuda akıllarına gelen ilk yöntem şüphesiz ki Speedtest adlı ölçüm sitesi.
En yakın lokasyona göre hız testi yapan sitenin aynı zamanda mobil platformlar için uygulamaları da bulunuyor.
Bunun dışında Türk Telekom da resmi internet sitesi üzerinden kullanıcılara kolay bir şekilde hız ölçümü yapma imkanı sunuyor.
Ancak şunu belirtmekte yarar var, 4.5G yüksek hızlarda data indirmesi sağladığı için özellikle Speedtest normalden çok daha fazla kota harcıyor.
Bazı kullanıcılar uygulamanın test başına yaklaşık 50 MB veri indirmesi yaptığını belirtiyor. Bu yüzden mümkünse tek test ile hızınızı ölçmenizi tavsiye ediyoruz.

1 Nisan itibarıyla hayatımıza giren 4.5G, giderek önemi artan teknoloji dünyasında büyük bir yer tutacağa benziyor.
Operatörlerin de yüksek kotalı tarifeler ile bunu desteklediği teknoloji, bakalım ülkemizdeki teknoloji severler tarafından ne kadar benimsenecek!


Kaynak: scroll

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER