Medikal estetik alanında geliştirilen yeni cihazlar sayesinde bazı uygulamalarda işlem yapmadan önce hastaların tedavi sonucunu önceden görme imkanına kavuştuğu bildirildi.
HABERE GİRMEDEN...
"Tedavi" amaçlı değil de "zevk" için yaptırıldığında ortaya istek dışı görüntülerin de çıkabildiği "hassas konu"ya "yeni bir ayar" getirildi... Bu da "iyi bir sektör" ve "sektörün de devamı" gerekiyor tabii ki!..
Yapılıp iş işten geçtikten sonra, "Gerekliydi - değildi..." ya da "Caizdi - değildi" türünden söylemlere "mevzu" olan "durum", taliplileri olduğu sürece de mevzu olmaya da devam edecek. İşte haber:
3D Simülasyon teknolojisi sayesinde hekim ve hastanın beklentilerinin ortak bir noktada buluşabildiğini söyleyen estetik Hekim Devrim Gürsoy, "yeni trend"i anlattı.
Gürsoy, "Cerrahi işlemlerden medikal estetik işlemlerine hatta dermatolojik analiz yapma fırsatı veren 3 boyutlu Simülasyon teknolojisi hem hekimlerin tedavilerini kolaylaştırıyor hem de doğru, objektif ve net bir planlama ve takip sistemini hayata geçiriyor. Aynı zamanda tedavi öncesinde hastalara örneğin burun ameliyatı sonrası nasıl bir yeni çehreye kavuşacağını, botoks, dolgu veya altın iplerle yapılacak uygulamaların ne tür değişiklikler oluşturacağını görme fırsatı tanıyor. Örneğin dudak dolgusunun kendisine yakışıp yakışmayacağını işlem yapılmadan önce görerek karar verme şansı buluyor" dedi.
UYGULAMA SON DERECE PRATİK
Sözkonusu cihaz ile yapılan simülasyon sonucu, kırışıklık ya da leke tedavilerinin seyrinin, objektif kriterler üzerinden değerlendirebildiğini belirten Gürsoy, "Sistem tüm diğer önceki örneklere göre, son derece pratik çalışmakta ve prosedür saniyeler içerisinde gerçekleştirilmektedir. Uygulanan prosedür özel bir mekan, sabit bir mesafe, özel flaş ve ışık koşulları olmadan hatta profesyonel bir personele bile ihtiyaç duyulmadan gerçekleştirebilme gibi son derece önemli avantajları barındırıyor" dedi.
Sistemin işleyişine ilişkin bilgiler de veren Gürsoy, yurtdışından getirilen cihazın, fotoğraflanmak istenen yüz ya da vücut kesiti üzerinde iki kırmızı nokta oluşturduğunu, uygun mesafeye gelindiğinde de, iki noktanın birleşerek ilk karenin çekildiğini belirtti. Sonraki aşamada iki cepheden birer fotoğraf çekiminin ardından elde edilen görüntülerin, istendiğinde kablosuz bir sistemle bilgisayara aktarıldığını ifade eden Gürsoy, "Çekilen üç fotoğraf, üç boyutlu görüntü meydana getirecek şekilde birleştiriliyor" diye konuştu.
Gürsoy, Ankara’da uygulamaya başladıkları bu yöntem ile, saniyeler içerisinde hekimin hastayı doğrudan değerlendirebilmesinin yanısıra, ihtiyaçların en doğru şekilde belirlenmesi, tedavi planlamasının yapılması, aşamaların hastayla paylaşılması ve uygulama beklentisinin objektif bir şekilde oluşmasının artık mümkün olduğunu aktardı.
3D SİSTEMİ HEM HASTALAR HEM DE DOKTORLAR AÇISINDAN...
Sistemin hem hasta hem de doktorlar açısından son derece faydalı olduğuna dikkat çeken Gürsoy şöyle konuştu:
"Simülasyon sisteminin önemli bir faydası da, öncesi ve sonrası hasta verilerinin en doğru, standart ve nesnel olarak toplanması ve bilimsel çalışmalara yönelik bir arşiv sistemi geliştirebilmesidir. Klinisyenlerin bilimsel çalışmalarının dokümantasyonunun bu yolla toplanması, çaba harcamadan bir araya getirilmesi, istendiğinde gruplandırılarak tasnif edebilmesi bilimsel çalışmalarına kolaylıkla hız vermelerini sağlayacaktır. Yapılan işlemlerin niteliksel ve niceliksel değerlendirilmesi, tedavi sonuçları, analizleri ve üç boyutlu fotoğrafları hastalarımızla istenilen her an paylaşılabilmektedir."