Gündem

'28 Şubat karabasan gibi bir süreçti'

Gazeteci-yazar Kızıltaş, "28 Şubat, inanç ve değer olarak bizimle aynı şeyleri hissetmeyen, aklını batıl olana kiralamış insanların kar hırsıyla ve yabancıların emrine uyarak bize yaşattıkları karabasan gibi bir süreçti." dedi. - Anadolu Ajansı

'28 Şubat karabasan gibi bir süreçti'
01-03-2017 03:37

İSTANBUL

Gazeteci-yazar Ekrem Kızıltaş, Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen ve moderatörlüğünü gazeteci-yazar Ahmet Kekeç'in yaptığı "28 Şubat'tan 15 Temmuz'a" başlıklı sempozyumun konuğu oldu.

Sempozyumda yaptığı konuşmada Kızıltaş, "28 Şubat, inanç ve değer olarak bizimle aynı şeyleri hissetmeyen, aklını batıl olana kiralamış insanların kar hırsıyla ve yabancıların emrine uyarak bize yaşattıkları ve bin yıl süreceğini söyledikleri ama birkaç yıl içinde yok olan karabasan gibi bir süreçti. İnşallah bir daha böyle şeyler yaşamak durumunda kalmayız." dedi.

Kızıltaş, "28 Şubat, birilerinin ideolojik bir kılıfla bu ülkeyi soyma girişiminden başka bir şey değildir. Askeri, siyasetçisi, medyasıyla sürecin aktörlerinin tamamı maalesef bu işe ortak oldu." ifadelerini kullandı.

"Mesut Yılmaz hükümete gelir gelmez kasaları medyaya açtı"

Kızıltaş, 'irtica geldi, geliyor' gibi söylentilerle iktidarı zayıflatmak için bu güçlerin ellerinden geleni yaptığının altını çizerek, Erbakan'ın bütün bunlara direndiğini, sonuna kadar mücadelesini sürdürdüğünü söyledi.

Sonunda Erbakan'ın istifa ettirildiğini ve hükümet kurma görevinin Mesut Yılmaz'a verildiğini belirten Kızıltaş, "Mesut Yılmaz kendine altın tepside sunulan hükümete gelir gelmez kasaları medyaya açtı. O zamanın parasıyla 272 milyar lirayı hemen gazetelere can suyu olarak dağıttı. 28 Şubat birilerinin ideolojik bir kılıfla bu ülkeyi soyma girişiminden başka bir şey değildir." şeklinde konuştu.

Muhabir: Semra Orkan

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER