Genel

2030'daki işlerin yüzde 85'i henüz keşfedilmedi

"Çalışma hayatında kadın-erkek dengesinin sağlanması gerekiyor."

2030'daki işlerin yüzde 85'i henüz keşfedilmedi
03-03-2020 18:12

Dell tarafından düzenlenen "Dell Technologies Forum 2020"de insan ve makine iş birliğinin sonuçlarına dair beklenti ve gelecek öngörüleri paylaşıldı.

Dijital gelişmelerin yön verdiği sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerin neler yapması gerektiği, Intel ve Microsoft'un desteğiyle İstanbul'da düzenlenen Dell Technologies Forum 2020'de ele alındı.

Görsel gösteri ile başlayan forum, Dell Technologies Kurumsal Satış Direktörü Tarık Yenipazar'ın şirketin 2030 vizyonuyla ilgili sunumuyla devam etti.

Etkinlikte, Dell'in teknoloji çözümlerinin sergilenmesinin yanı sıra, panel de gerçekleştirildi.

Dell Technologies Orta Doğu ve Afrika Türkiye Pazarlama Direktörü Seçil Seyfe'nin moderatörlüğünde gerçekleşen panele; Türk Telekom Strateji Planlama ve Dijital Genel Müdür Yardımcısı Barış Karakullukçu, Odeabank Genel Müdürü Mert Öncü ve HSBC Türkiye Bilgi Sistemleri Grup Başkanı ve CIO'su Funda Öney katıldı.

Panelde kadınların teknoloji sektöründeki yeri ve gelecekte artması beklenen rolleri üzerinde duruldu. Panelde paylaşılan bilgilere göre, Türkiye'de teknoloji sektöründe, toplam 245 bin kişi çalışıyor ve bunların sadece 24 bin 300'ü kadınlardan oluşuyor. Ayrıca, gelecek yıllarda yeni teknolojiler ile birlikte ortaya çıkacak işlerde insan kaynağı ihtiyacının daha da artacağı vurgulandı.
 

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER