Magazin

13 yaşındaki Yalkı Saka, Belarus Uluslararası "Slavyanski Bazar" festivalinde Türkiye’yi temsil edecek

Antalyalı 13 yaşındaki Yalkı Saka, yetenekli Türk kızı olarak Belarus Uluslararası "Slavyanski Bazar" festivalinde sahne alarak Türkiye adına yarışacak

13 yaşındaki Yalkı Saka, Belarus Uluslararası "Slavyanski Bazar" festivalinde Türkiye’yi temsil edecek
17-06-2021 08:21

MOSKOVA - ÖZEL

Antalyalı Yalkı Saka (13), bu yıl Belarus'un Vitebski kentinde yapılacak 30. Uluslararası Sanat Festivali “Vitebsk'te Slavyanski Bazarı"nın prestijli çocuk müzik yarışmasında Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil edecek. Antalya'nın Side ilçesinden gelen Yalkı Saka'nın zorlu bir sanat seçiminden başarıyla geçtiği de kaydedildi. 

Bu en büyük uluslararası kültür forumu, 15-18 Temmuz 2021'de Vitebsk (Belarus) şehrinde yapılacak. Yarışmanın tüm katılımcıları gibi Yalkı Saka da kazanmak için Belarus'a gidiyor! Saka, yarışmada Türkçe olarak "Hey gidi Karadeniz" ve dünya hiti "I have nothing" şarkısını seslendirecek.

YALKI SAKA KİMDİR?

13 yaşındaki Yalkı, 6 yaşından itibaren müzik eğitimi alıyor. Ve 10 yaşında ilk önemli müzik ödülünü aldı. Piyano çalıyor, çello çalmayı da öğreniyor. Yalkı, ayrıca, Türk folklorunu, dünya pop sanatını, etnofolku eşit derecede seviyor ve iyi performans sergiliyor. RusçaİngilizceFransızca gibi çeşitli dillerde güvenle şarkılar söylemekte. 

Yalkı Saka, birçok uluslararası yarışmada ödül kazandı, "Grand Prix" gibi önemli bir yarışma ödülünün de sahibi. 2020'de Azerbaycan devlet televizyonunda "Ses. Çocuklar" adlı projeye katılarak finale yükseldi. 2021'de Rusya devlet televizyonunda da "Ses. Çocuklar" (8. mevsim) projesine katıldı.

Televizyon yarışmalarındaki performansları geniş yankı uyandırdı, güzel ve aynı zamanda güçlü sesi ve kırılgan güzelliği ile izleyicilerin beğenisini kazandı. 

Yalkı, çok faal bir kız, dans, binicilik, aktif sporlarla uğraşıyor, hayvanları çok seviyor. Yalkı, gelecekte şarkıcı olabilmek için sanat kariyerine devam etmeyi, profesyonel olarak vokal ve müzikle uğraşmayı arzu ediyor.

19. Uluslararası Çocuk Müzik Yarışması "Vitebsk-2021" seçimini başarıyla geçen bu yetenekli kız sayesinde, Türkiye Cumhuriyeti bayrağı Vitebski'deki 30. Uluslararası Sanat Festivali "Slavyanski Bazar"nın tüm yarışma sahnelerinde, meydanlarında gururla dalgalanacak.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER