USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

'Yürütmedeki iki başlılık sona erecek'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, anayasa değişikliği teklifine ilişkin referandumla yürütmedeki iki başlılığın sona ereceğini belirterek "Millet iradesi hayata geçmiş olacak." dedi. - Anadolu Ajansı

'Yürütmedeki iki başlılık sona erecek'
05-02-2017 11:02
Google News

SAKARYA

AK Parti Sakarya İl Başkanlığınca Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen İl Danışma Meclisinde konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti'nin bir aile olduğunu söyledi.

"Yürütmedeki iki başlılık sona erecek"

Bakan Özlü, referandum gecesi sandıklar açılınca, Türkiye üzerinde oynanan tüm oyunları bozacaklarını, Türkiye'nin bağımsız bir ülke olduğunu, millet tarafından idare edileceğini, bu topraklarda sadece milletin söz sahibi olduğunu sağır sultana bile duyuracaklarını kaydetti.

Referandumla Türkiye'nin artık çok daha güçlü bir yönetim sistemine kavuşacağını kaydeden Özlü, "Millet iradesi gerçek anlamıyla hayata geçmiş olacak. Koalisyon dönemleri uzay boşluğundaki yerini almış olacak. Bugün güçlü bir lider, güçlü bir parti var ancak yarın böyle olmayabilir. O yüzden koalisyonların önünü şimdiden kapatmamız büyük anlam taşıyor." dedi.

Bakan Özlü, referandumla yürütmedeki iki başlılığın sona ereceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızla Sayın Başbakanımız arasında mükemmel bir uyum var. Ancak bundan on, yirmi, otuz yıl sonrasını da düşünmek zorundayız. Yarın bir başka cumhurbaşkanı ile bir başka başbakan göreve geldiğinde, aynı uyumu yakalayamayabiliriz. Biz geçmişte bunun sıkıntısını çok yaşadık. Bir cumhurbaşkanı, bir toplantıda başbakana anayasa kitapçığı fırlattı diye ülke tarihinin en ağır krizini yaşadık. Allah bu ülkeyi korusun. Allah, bir daha o günleri yaşatmasın. O günlere bir daha geri dönmemek için referandum son derece önemli."

Muhabir: Emre Ayvaz,Uğur Subaşı

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ