USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Yurtdışında okuyanlar masraflarını çalışarak karşılıyorlar

Araştırmalara göre, geçen yıl yüzde 15 artış gösteren yurtdışında eğitim gören Türk öğrenci sayısı, bu yıl da kur artışına rağmen önemli bir değişiklik olmadı.

Yurtdışında okuyanlar masraflarını çalışarak karşılıyorlar
05-10-2018 20:52
Google News

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD) yaptığı araştırmaya ve bu sene yapılan kayıtlar sonucunda; kur artışına rağmen yurtdışına eğitime giden Türk öğrenci sayısı önemli bir değişiklik göstermediği açıklandı. Bunu bir sebebi olarak Kanada, Avustralya, İrlanda, Polonya gibi ülkelerde eğitim gören öğrenciler, aynı zamanda çalışarak masraflarını karşılama imkânı elde etmeleri olduğu bildirildi.

Akare Yurtdışı Eğitim Fuarları Direktörü Rahmi Mesud Yılmaz konuyla ilgili açıklamasında, "Öğrenciler Almanya, İngiltere, Kanada ve Polonya'da üniversite okurken çalışma iznine de sahip olmakta. İrlanda, Malta ve Avustralya'da ise bu durum dil eğitimi almaya gittiklerinde de geçerli. Öğrenciler İngiltere dışındaki bu ülkelerde üniversite sonrası çalışma izinlerini değerlendirerek ülkeye daha donanımlı bir biçimde dönmekte bazen de yurtdışındaki çalışma hayatlarına uzun yıllar devam etmekteler" ifadelerini kullandı.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ