USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Yurtdışı turizmin kapalı olması, Rus gıda market zincirlerinin ekmeğine yağ sürüyor: 80 milyar kazanacaklar

Rusya’nın en çok okunan gazetelerinden Kommersant, ekonomik duruma dikkat çeken haberinde; yurtdışı turizmin kapalı olmasının, Rus gıda market zincirlerinin ekmeğine yağ sürdüğünü, bu dönemde 80 milyar kar elde edileceğini kaydetti

Yurtdışı turizmin kapalı olması, Rus gıda market zincirlerinin ekmeğine yağ sürüyor: 80 milyar kazanacaklar
16-06-2020 06:57
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya'nın saygın ekonomi gazetelerinden Kommersant'a göre, yurtdışı turizmin kapalı olması, en fazla Rus gıda market zincirlerinin ekmeğine yağ sürüyor.

Habere göre sınırların kapatılması ve yurtdışında tatil yapma fırsatının olmaması, Rusların yurt içinde daha fazla para harcamasına yol açacak. Rus Ulusal Derecelendirme Ajansı'nın tahminlerine göre, bu durumda Rus gıda market zincirleri kazançları artarak 60 ila 80 milyar ruble olabilir.

Haberde şuna dikkat çekilmekte: Önceki yıllarda yurtdışında bulunan bazı tüketiciler bu yaz perakendecilerin faal müşteri tabanına girecek. Perakende zincirlerinin üçüncü çeyrekte cirolarının artması beklenmekte. Yaz tatili dönemi nedeniyle geleneksel olarak bu ciro hep zayıf olarak kalıyordu.

İkinci çeyrekte, gıda zincirleri, bu yıl Nisan ayında da dahil olmak üzere, fazla satışları tespit eti. İlk çeyrekte, Mart ayının ikinci yarısındaki satışlar sayesinde Magnit, Lenta ve X5 Retaul Group'a ait perakende zincirleri, satışlar bakımından son yıllarda en iyi büyüme oranlarını kaydetti.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ