USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Yükseköğretimin geleceği İstanbul’da konuşulacak

Türkiye Yükseköğretimin yeni merkezi oluyor. Dünyanın en büyük üçüncü uluslararası eğitim organizasyonu Avrasya Yükseköğretim Zirvesi (EURIE) 52 ülkeden 310 üniversitenin katılımıyla 27 Şubat-1 Mart tarihleri arasında Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında yapılacak.

Yükseköğretimin geleceği İstanbul’da konuşulacak
20-02-2019 17:32
Google News

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Avrasya Yükseköğretim Zirvesi'ne (EURIE) dünyanın en saygın üniversitelerinden rektör, dekan, akademisyen ve uzmanlar katılıyor, üç gün boyunca sürecek “yükseköğretim zirvesinde bir araya gelecek olan akademisyenler kendi aralarında iş birlikleri yapacak ve yükseköğretimde yaşanan sorunlara çözüm arayacak.

Sunucu Türkiye'nin ilk insansı robotu mini ada!

Avrasya Üniversiteler Birliğinin (EURAS) desteği ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulunun (DEİK) katkılarıyla düzenlenen zirvenin açılış konuşmasını EURAS Genel Başkanı Dr. Mustafa Aydın gerçekleştirecek. Fas Milli Eğitim, Mesleki Eğitim, Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanı Dr. Saaïd Amzazi başta olmak üzere birçok ülkeden hükümet temsilcilerinin de katılacağı zirvenin sunuculuğunu ise Akın Robotics'in geliştirdiği Türkiye'nin ilk insansı robotu MİNİ ADA yapacak. Zirve bu açıdan da bir ilke imza atmış olacak.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ