USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Yu, Dünyanın en güçlü akıllı telefonunu ürettiğini iddia ediyor

Hintli firma Yu, yeni modeli Yutopia için oldukça iddialı bir tanıtım kampanyası yürütüyor. Özellikle piyasada daha fazla tanınmak isteyen akıllı telefon üreticileri satışa çıkardıkları modellerin...

Yu, Dünyanın en güçlü akıllı telefonunu ürettiğini iddia ediyor
21-12-2015 18:47
Google News

Hintli firma Yu, yeni modeli Yutopia için oldukça iddialı bir tanıtım kampanyası yürütüyor.

Özellikle piyasada daha fazla tanınmak isteyen akıllı telefon üreticileri satışa çıkardıkları modellerin özelliklerini abartma gibi bir yöntemi tercih edebiliyor. Hintli telefon üreticisi Yu da yeni cihazı Yutopia ile tam da böyle bir metodu seçmiş gibi görünüyor. Söz konusu modeli “gezegendeki en güçlü telefon” olarak lanse eden firmanın bu tanımı elbette bir hayli sorunlu. Zira cihaz “en güçlü” model olmaktan bir hayli uzak. Cyanogen işletim sistemiyle gelen model 5,2 inç’lik bir quad HD ekrana sahip.

Cihazın Snapdragon 810 yongasının 4 GB RAM desteği var. 21 megapiksel’lik arka kameraya ön tarafta 8 megapiksel’lik bir selfie kamerası eşlik ediyor. Parmak izi okuyucu desteği de bulunan cihazın 3000 mAh gibi bir batarya kapasitesi var. Bütün bu özellikler elbette oldukça başarılı bir cihazla karşı karşıya olduğumuz anlamına gelebilir. Fakat örneğin bir Galaxy Note 5 ve Nexus 6P’nin Yutopia’dan çok daha iyi özelliklere sahip olduğu da ortada.

Fakat cihazın fiyatlandırma politikası Yu’nun bu olağandışı pazarlama anlayışını belki bir nebze de olsa haklı çıkarabilir ve abartılı söylemini biraz olsun affettirebilir. Zira firma 26 Aralık’ta Hindistan’da piyasaya sürüleceği belirtilen bu cihazı 24,999 rupi (yaklaşık 1096 lira) karşılığında satışa çıkarıyor. Ki bu fiyat etiketi de piyasada benzer özelliklere sahip cihazlarla karşılaştırıldığında oldukça uygun.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ