USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

YKS için yanlış okula gelen ve kimliğini unutan öğrencilerin yardımına polis yetişti

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) yetişememe riski olan adaylara polis ekipleri yardımcı oldu

YKS için yanlış okula gelen ve kimliğini unutan öğrencilerin yardımına polis yetişti
08-06-2024 12:37
Google News
Ankara

Çanakkale Emniyet Müdürlüğünde görevli polisler, yeni kimlik çıkarması gereken, yanlış okula giden, eksik evrakı bulunan ya da kimliğini evde unutan öğrencileri motosikletlerle gidecekleri yerlere yetiştirdi.

Polis ekiplerinin yardımıyla 10 üniversite adayı, kapıların kapanmasından önce okullara ulaşıp salonlardaki yerlerine geçti.

Cevatpaşa Ortaokulunda da sınav dolayısıyla adaylar kuyruk oluşturdu. Görevliler tarafından gerekli kimlik ve belge kontrolünün yapılmasının ardından üniversite adayları sınava girecekleri sınıflara tek tek alındı.

Bazı velilerin en az öğrenciler kadar heyecanlı olduğu gözlenirken, okul çevresinde bekleyen bazı veliler de sınava giren çocukları için dua ederek Kur'an-ı Kerim okudu.

Edirne'de yanlış salona gelen ve kimliğini unutan  öğrencileri YKS'ye Yunus Timi polisleri yetiştirdi

Sınava girmek için Trakya Üniversitesi Ayşekadın Yerleşkesine gelen bir öğrenci sınava dakikalar kala kimliğini unuttuğunu fark etti.

Panik halde polislerden yardım isteyen öğrenciyi Edirne Emniyet Müdürlüğü Motosikletli Polis Timlerince (Yunus Timi) motosiklete bindirildi.

Evinden alınan kimlikle öğrenci, sınav yapılacak binaların kapılarının kapanmasına kısa bir sürer kala sınav salonuna yetiştirildi.

Geldiği sınav salonunun yanlış olduğunu fark eden 2 öğrenci ise panik halinde yunus polislerinden yardım istedi.

Motosiklete bindirilen 2 öğrenci Mühendislik Fakültesindeki sınav salonuna yetiştirildi.

Sınava yetişen öğrenciler, Yunuslar'a, Edirne Emniyet Müdürü Onur Karaburun da ekiplere teşekkür etti.

Adana'da yanlış okula gelen ögrenciye polis yardım etti

Merkez Sarıçam ilçesi ÇEAŞ Sofulu Ortaokulunda sınava girecek bir öğrenci, isim benzerliği nedeniyle merkez Çukurova ilçesi Adnan Kahveci Bulvarı'ndaki ÇEAŞ Anadolu Lisesine gitti. Okulun yanlış olduğunu fark eden öğrenci, bu sırada oradan geçen motosikletli trafik polisinden yardım istedi.

Trafik polisi, kaskını verdiği öğrenciyi kapıların kapatılmasına dakikalar kala okula götürerek sınava girmesine yardımcı oldu.

YKS için yanlış okula gelen ve kimliğini unutan öğrencilerin yardımına polis yetişti

Bartın Üniversitesi Kutlubey Yerleşkesi'nde sınava girecek bir öğrenci, yaklaşık 10 kilometre mesafedeki Ağdacı Kampüsü'ne gitti.

Sınavın başlamasına kısa süre kala yanlış yere geldiğini anlayan öğrenciyi, motosikletli polis ekipleri sınava gireceği okula ulaştırdı.

Öte yandan polis ekipleri, kimliğini evde unutan bir öğrenciyi de sınava yetiştirdi.

Karabük

Safranbolu ilçesindeki Karabük Üniversitesi Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi'nde sınava girecek bir aday, yanlışlıkla merkezdeki Demir Çelik Kampüsü'ne geldi.

Durumu fark eden öğrenciyi, motosikletli polis ekipleri sınava gireceği salona götürdü.

Polis ekipleri ayrıca kimliğini evde unutan bir öğrencinin de yardımına yetişti. Motosiklete bindirilen öğrenci, evden kimliğini aldıktan sonra sınav yerine ulaştırıldı.

Sınava yetiştirilen öğrenciler, polis ekiplerine teşekkür etti.

Elazığ'da YKS'ye giren 15 adayı sınav merkezlerine polis ekipleri yetiştirdi

Elazığ'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) giren 15 kişiyi sınav merkezlerine, polis ulaştırdı.

İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, kentte YKS'ye geç kalan, kimlik ve giriş belgesini unutan adaylar için seferber oldu.

Fırat Üniversitesi kampüs ve çevresinde adaylara sınav salonlarına ulaşmaları konusunda yardımcı olan ekipler, sınava geç kalma riski bulunan 15 adayı sınav yerine yetiştirdi.

Bu arada, Elazığ Belediyesi de öğrencilere ücretsiz ulaşım imkanı sağladı.

Diyarbakır'da YKS'ye geç kalan 10 adayı sınav merkezlerine polis ekipleri yetiştirdi

Diyarbakır'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) geç kalan 10 kişiyi motosikletli Yunus ekibi sınav merkezlerine yetiştirdi.

Diyarbakır'da adaylar, sınava girecekleri okullarda kimlik kontrollerinin ardından salonlara alındı. Görevliler, kapıların kapatılmasına sayılı dakikalar kala okul çevresinde adaylara uyarılarda bulundu. Sınav için okullara girişler, 10.00'da sona erdi.

Bazı öğrenciler ise okullara koşarak geldi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünde görevli motosikletli Yunus ekipleri de sınav merkezine geç kalan, araç bulamayan, yanlış okula giden ve kimliğini evde unutan 10 öğrenciyi motosikletlerle sınava girecekleri yerlere ulaştırdı.

Öğrenciler, Yunus ekiplerinin yardımıyla sınav merkezlerine zamanında yetişerek, kapıların kapanmasından önce salonlardaki yerlerine geçti.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ