USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Yerli üretim akıllı maske yüksek kapasiteli üretime hazırlanıyor

"Yurt içinden ve yurt dışından büyük talep görmeye başladık."

Yerli üretim akıllı maske yüksek kapasiteli üretime hazırlanıyor
28-11-2020 14:09
Google News

Solunumu ve vücut sıcaklığındaki değişimleri sensörlerle takip eden yerli üretim çok kullanımlık akıllı maske "Coromaxx", yatırımcıların desteğiyle yüksek kapasiteli üretime hazırlanıyor.

Coronity Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet İmrak, yaptığı açıklamada, mikroteknoloji uzmanı olarak uzun yıllar sensörler ve nesnelerin interneti (IoT) cihazları üzerine çalışmalar yaptığını belirterek, "Pandemi öncesinde tekstil fabrikalarında sıkça bulunduğumdan buradaki personellerin yoğun iplik tozuna maruz kaldığını gözlemledim. Bu sırada, tozlu ortamlarda çalışanlar için, sağlık verilerini takip edebilecek ve kullanıcısını sağlık durumu konusunda uyaracak akıllı bir maske geliştirmeyi düşündüm." dedi.

Bu fikir üzerinde tasarımlar geliştirirken Kovid-19 pandemisinin yoğun şekilde etkisini göstermeye başladığını anlatan İmrak, şunları kaydetti:

"Mevcut tasarımda biraz değişiklik gerçekleştirip ateş ölçer sensörü ile birlikte bu maskeyi hem dezenfekte hem de şarj edebilecek bir saklama kutusunu tasarıma ekleyip insanların kendilerini daha iyi koruyabilecekleri ve Kovid-19 virüsünün başlıca semptomları olan ani ateş ve solunum sıkıntılarını takip edebilecekleri bir maske haline getirme fikri doğdu.

Şirket hissedarımız da olan göğüs hastalıkları uzmanı bir doktorumuz, bir tıbbi satış uzmanımız, bir tıbbi ürün belgelendirme uzmanımız ile başladığımız bu yola, daha sonrasında da yazılımcı ve tasarımcılarımızı da ekleyerek geniş bir ekip oluşturduk.

Mayıs itibarıyla ön satışa çıktığımız andan itibaren gerek yurt içinden gerekse yurt dışından büyük talep görmeye başladık. 22 ülkeden distribütörlük talebi ile 52 ilimizden bayilik talebi aldık. İlk aylarda düşük adetli üretim kapasitemizi oluşturmuş olsak da talep çok fazla oldu.

Bu sırada bazı sanayici iş adamlarının da desteklemesiyle Türkiye'nin önde gelen bir üretim tesisi ile anlaşmaya vardık. Şubat 2021 itibarıyla yüksek adetli üretime geçebilmemizin de böylece yolu açılmış oldu."

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ