USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

'Yeni sezon için dört oyuncuyla anlaştık'

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, yeni sezon için 4 futbolcuyla anlaşmaya vardıklarını ve teknik direktör konusunda hafta başında karar vereceklerini açıkladı. - Anadolu Ajansı

'Yeni sezon için dört oyuncuyla anlaştık'
03-06-2017 17:17
Google News

İSTANBUL

Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen kulübün yıllık olağan mali ve idari genel kurulunda yoğun alkış alan barkovizyon gösteriminin ardından konuşan Aziz Yıldırım, transfer ve THY Avrupa Ligi şampiyonluğu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Futbol takımına mayıs ayında transfer yapacağı sözünü verdiğini hatırlatan Yıldırım, "Şartlar bazen oluşur, bazen oluşmaz. Biz yaptık ama kamuoyuna açıklamaya mecbur muyum? Bu ayın 17'sine kadar transfer penceresi açılmıyor. Yeni sezon için dört oyuncuyla anlaştık. Üç antrenörle görüşme yapıyoruz. Hafta başında yönetim olarak buna karar vermiş olacağız ve kamuoyuna açıklayacağız. Aykut Kocaman ismi geçiyor. Adam gelmeden, ne olacağı belli olmadan 'Aman Fenerbahçe'ye gelmesin.' diyorlar. Ya sen kimsin kardeşim, sen kimsin. Bırak da buna Fenerbahçe camiası karar versin." ifadelerini kullandı.

Başkan Yıldırım, sarı-lacivertli futbol takımındaki başarısızlıkla ilgili olarak da şunları kaydetti:

"Benim şahsıma ait olan bir tane arabam var. 4-5 senede 1 defa değiştiririm. Benim yatım yoktur. Bizim futbolcu diye aldığımız oyuncunun 3 tane arabası var. 20 yaşında yatı var, sistem yanlış. Hesap sorduğun zaman, 'Niye soruyorlar, neden yapıyorlar.' diyorlar. Oyuncunun biri bütün kazandığı paraları gidip organizatörlere kaptırıyor, sahada yok. Bir işlem yapamıyorsunuz. 10, 20 bin dolar ceza veriyorsunuz ama orada milyon dolarlar götürülüyor. Ben bunu görüşmeye gittiğimde UEFA Başkanı'na da söyledim, kulüpler mağdur. Bosman kararlarından bu yana kulüpler sporculara karşı mağdur durumda. Bunun değişmesi, önlenmesi lazım diye düşünüyorum. Bu sene başarısızlığın nedeni bizim takımın kendi davranışları."

Doğuş Grubu'yla 3 yıllık anlaşma

Başkan Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Kulübünün kuruluşunun 100. yıl dönümü öncesinde Murat Ülker vasıtasıyla Ülker Grubu ile yaptıkları anlaşmanın benzerini, Doğuş Grubu ile de gerçekleştirdiklerini ve hayata geçirmek üzere olduklarını dile getirdi.

Ferit Şahenk vasıtasıyla anlaşmanın imza aşamasına geldiğini ve Fenerbahçe ile Doğuş Grubu'nun beraber hareket edeceğini aktaran Yıldırım, "Her türlü anlaşmayı yaptık, imza atma aşamasındayız. Bütçenin yarıya yakınını onlar karşılayacak. Kalan kısımları da Fenerbahçe tamamlayacak. Anlaşma 3 yıllıktır. Ayrıca Ferit Şahenk Bey, yelken şubesinin sponsorluğunu almıştır. Orayı olimpiyatlarda madalya kazanacak şekilde organize etmektedirler. Kendilerine teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Süha Gür

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ