USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

'Yeni bir siyaset dönemini açmak zorundayız'

CHP Antalya Milletvekili Baykal, "Yeni bir siyaset dönemini açmak zorundayız. Sevgi, saygı, dostluk ve dayanışma içerisinde, şiddetsiz, silahsız, terörsüz ve barışçı bir siyaset anlayışı ortaya koymamız gerekiyor." dedi. - Anadolu Ajansı

'Yeni bir siyaset dönemini açmak zorundayız'
10-04-2017 22:47
Google News

MARDİN

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin'e gelen Baykal, merkez Artuklu ilçesinde partisince bir otelde düzenlenen programa katıldı.

16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylamasının önemine değinen Baykal, bunun bir seçim olmadığını, asırlık bir tercih yapılacağını belirtti.

"Bu anayasa çıkarsa Türkiye mahalli lige düşer"

Baykal, anayasa değişikliğinin kabul edilmesi halinde ciddi ekonomik ve siyasi sonuçlarının olacağını ifade ederek, "Bu anayasa çıkarsa Türkiye dünyadan kopacak, Orta Doğu ülkelerine doğru gidecek. Şu anda dünya süper ligindeyiz. Bu anayasa çıkarsa Türkiye mahalli lige düşer." dedi.

"Barışı hep birlikte gerçekleştireceğimize inanıyorum"

Siyasetin işlemesinin şiddet ve silahın susması anlamına geldiğini vurgulayan Baykal, şiddetsiz siyasetin bulunması gerektiğini savundu.

Baykal, "Yeni bir siyaset dönemini açmak zorundayız. Sevgi, saygı, dostluk ve dayanışma içerisinde, şiddetsiz, silahsız, terörsüz ve barışçı bir siyaset anlayışı ortaya koymamız gerekiyor. Hedefimiz barış, yöntemimiz de barış olacak. Silahlı yöntemle ulaşacağımız yer barış olmaz, buna çok dikkat etmeliyiz. Barışı hep birlikte gerçekleştireceğimize inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Baykal, Ahmet Türk'ü evinde ziyaret etti

Baykal, daha sonra eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ü, Derik ilçesinin Atlı köyündeki evinde ziyaret etti.

"Burada bir arkadaşlık bir dostluk buluşması gerçekleştirdik." diyen Baykal, Mardin'i ziyaretinin siyasi boyutu da olduğunu belirtti.

Baykal, "Yıllar önce 12 Eylül'ün karanlık günlerinde yine burada Sayın Ahmet Türk ile bir araya geldik. O dönemin şartları içinde memleketin durumu ve gidişatıyla ilgili kapsamlı bir değerlendirme yaptık. Türkiye'nin bir daha böyle olaylara sürüklenmemesi için hepimiz bir değerlendirme yapma ihtiyacı hissettik." diye konuştu.

Ülkenin yine sıkıntılı bir dönemde olduğunu ileri süren Baykal, Türkiye yeni bir başlangıç yapmak zorunda olduğunu aktardı.

Muhabir: Halil İbrahim Sincar, Adnan Koçhan

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ