USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Yemen'de muhalifler arasında çatışma

Yemen'in başkenti Sana'da Husiler ile devrik cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı Cumhuriyet Muhafızları arasında çatışma çıktığı, olayda bir Husi militanının hayatını kaybettiği bildirildi. - Anadolu Ajansı

Yemen'de muhalifler arasında çatışma
27-08-2017 02:27
Google News

SANA

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Ali Abdullah Salih'in oğlu Ahmed'in başkent Sana'nın Hadde Mahallesi'nde bulunan evinin önüne kontrol noktası kurmak isteyen Husiler ile evin güvenliğinden sorumlu Cumhuriyet Muhafızları'na bağlı güçler arasında gerginlik yaşandı.

Husilerin ısrarının Cumhuriyet Muhafızları'na bağlı güçler tarafından reddedilmesi üzerine taraflar arasında çıkan çatışmada 1 Husi öldü, her iki taraftan da yaralananlar oldu.

Hadde Mahallesi'ndeki Misbahi kavşağı bölgesinde ve Salih'in oğlu Ahmed'in evinin çevresinde güvenlik açısından büyük bir gerginliğin olduğu, ana caddelerin trafiğe kapatıldığı belirtildi.

Caddelerin kapatılması nedeniyle bölgeye yakın kafelerde çok sayıda kişinin mahsur kaldığı, Salih güçlerinin ise yüksek binaların üstüne konuşlandığı ifade edildi.

Husiler ve Saih'e bağlı medya kuruluşlarından olaya ilişkin resmi bir açıklama yayınlanmadı.

Muhabir: Hacer Başer

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ