USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Yemek yaparken oluşan zararlı gazlar sağlığı etkiliyor

Pişirme sırasında kullanılan ısıtıcı aletler de hava temizliğini fazlasıyla etkiliyor, fırınlar 2001 California Hava...

Yemek yaparken oluşan zararlı gazlar sağlığı etkiliyor
04-02-2021 19:58
Google News

Dyson Türkiye, düzenlediği dijital etkinlikle yemek pişirirken oluşan gazların iç mekan hava kalitesi üzerindeki etkilerine ve evde solunan havanın önemine dair bilgiler paylaştı.

Dyson açıklamasına göre, ünlü Şef Somer Sivrioğlu’nun sohbeti ve canlı yayında yaptığı yemek tarifiyle renklenen etkinliğe, Dyson’ın merkezi Malmesbury’den canlı yayınla bağlanan Dyson Tasarım Mühendisi Sam Taylor, yemek yaparken maruz kalınan kirleticilerden ve uygulanabilecek basit ipuçlarıyla hava kalitesinin nasıl iyileştirilebileceğinden bahsetti.

Programda paylaşılan bilgilere göre, kış mevsiminin gelmesiyle yeniden hayata giren virüsler, bakteriler ve alerjen hastalıklar sağlığı olumsuz etkiliyor.

Özellikle salgın nedeniyle evlerden dışarı çıkılmayan, temiz ve sıcak havaya ihtiyaç duyulan bu günlerde, vakit geçirmek için yeni aktivite arayışlarına girişiliyor.

Son dönemde havaların soğuması ve kısıtlamalar sebebiyle evde daha çok zaman geçirilirken, bu zaman da farklı aktivitelerle değerlendirilmeye çalışılıyor. Yeni tarifler deneyip yemek yapmak da bu aktivitelerin başında geliyor. Online veriler de "tarif" aramalarının şimdiye kadarki en yüksek aranma değerlerine ulaşıp, istatistikleri ikiye katladığını gösteriyor.

Tüketicilerin yüzde 73'ü hala ev dışı faaliyetlere devam etmekte tereddüt ediyor. Gelen kış mevsiminin de etkisiyle iç mekanlardaki hava kalitesinin önemi artıyor.

Kış aylarında kapalı alanlarda çok fazla vakit geçirmek, kirleticilerin, özellikle virüslerin yayılmasına ve kronik hastalıklara bağlı şikayetlerin artmasına neden oluyor. Özellikle mutfakta kullanılan temizlik ürünleri Uçucu Organik Bileşikler (VOC) yayarken, farklı pişirme yöntemleri ve pişirme sırasında oluşan duman ve koku salınımıyla havada partiküller oluşabiliyor. Evde denenen yeni yemekler eğlenceli anılar yaratmada büyük rol oynasa da, iç mekan hava kirliliği söz konusu olduğunda kokular da yaygın bir sorun haline geliyor.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ