USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yeğeninin eğitimi için Zaman gazetesine abone olmuş

Tutuklu sanıklardan Eren, "Bu yapıyla bağımı 17-25 Aralık'tan sonra koparmaya çalıştım. Zaman Gazetesi aboneliğim yeğenimin eğitimi içindir. O dönemde sınav hazırlığı için testler veriyordu." dedi. - Anadolu Ajansı

Yeğeninin eğitimi için Zaman gazetesine abone olmuş
31-03-2017 17:37
Google News

KIRKLARELİ

Kırklareli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, haklarında "Terör örgütü üyesi olmak" iddiasıyla dava açılan 31 eski öğretmenin yargılanmasına üçüncü gününde devam edildi.

Kırklareli Halk Eğitim Merkezi salonunda oluşturulan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, aralarında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları iddia edilenlerin de bulunduğu 19'u tutuklu 31 eski öğretmen, hakim karşısına çıktı.

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü polis ekipleri, salon çevresinde geniş güvenlik önemi aldı. Tutuklu sanıklar, duruşma salonuna ceza infaz kurumu ring araçlarıyla getirildi.

Sanık yakınları, duruşma salonunun önünde kurulan kontrol noktasında üst araması yapıldıktan sonra salona alındı.

"Yeğenimin eğitimi için Zaman gazetesine abone oldum"

Duruşma, tutuklu sanıklardan Murat Eren'in savunmasıyla başladı.

Hakkındaki suçlamaları reddeden Eren, 2010 yılında Eğitim- Bir- Sen'in 4+4+4 uygulamasını savunduğu gerekçesiyle istifa ettiğini söyledi.

Aktif Eğitim Sen'e 2015 yılında üye olduğunu belirten Eren, sendikanın FETÖ ile bağının olduğunu öğrenmesi ile sendikadan 2016 yılında ayrıldığını savundu.

Bank Asya hesabının ise 2007 yılında dershanede çalıştığı dönemde maaş alabilmek için açtırıldığını öne süren Eren, ''Ben birikimlerimi Bank Asya'da yapmadım. Benim FETÖ ile bir bağım olmuş olsa birikimlerimi Bank Asya'da yapardım. 2010 yılından sonra bu hesabımı hiç kullanmadım. Bu yapıyla ilgili olan bağımı 17-25 Aralık'tan sonra koparmaya çalıştım. Zaman gazetesi aboneliğim ise yeğenimin eğitimi içindir ama aboneliği kendi üzerime yaptırmadım. O dönemde gazete sınav hazırlık için testler veriyordu.'' şeklinde savunma yaptı.

Mahkeme Başkanı İzzet Koçer'in ''Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Şube müdürlüğünde görevli bir polis memuru ile görüşmeleriniz ne içindi?'' sorusuna Eren, bu görüşmelerin polis memurunun kızının üniversite başvuruları için olduğunu söyledi.

"Benim telefonum akılsızdı"

Tutuklu sanıklardan Ayhan Temizkan da "ByLock" programını hiçbir zaman kullanmadığını belirterek hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Kendisinin aptal tabir edilen tuşsuz telefon kullandığını ifade eden Temizkan, savunmasını şöyle sürdürdü:

''Hakkımda örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığım iddiası var. Benim telefonum akılsızdı. Bu programı kullanmam imkansızdır. Sendikaya üye oldum ama hiçbir etkinliğine katılmadım. Sendikaya üye olmamın nedeni ise sendikanın üyelerinden para almamasıydı.''

Duruşmaya 4 sanığın savunmalarının alınmasının ardından ara verildi.

Muhabir: Özgün Tiran,Ufuk Ertop

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ