USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel haber-Şirket Haber

Yeditepe Üniversitesi'nden “iletişim tasarımı“ değerlendirmesi

"Yeni gelen kuşaklar dijital platformların ve teknolojinin olmadığı bir yaşamı düşünemiyorlar"

Yeditepe Üniversitesi'nden “iletişim tasarımı“ değerlendirmesi
20-04-2021 15:24
Google News

Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Neda Üçer, İletişim tasarımının görme, algılama ve düşünme şekillerimizi yönlendirmesi nedeniyle çok önemli bir iletişim aracı olduğunu kaydetti.

Yeditepe Üniversitesi'nden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Üçer, görsel bir dünyada yaşadığımızı ifade ederek iletişim tasarımının gücü ve öneminin yadsınamayacağını belirtti.

Özellikle Y ve Z kuşaklarının iletişimi görsel semboller ile gerçekleştirip, görsel araçlar ile öğrendiğine ve salgınla bu olgunun perçinlendiğine dikkati çeken Üçer, "Yeni gelen kuşaklar dijital platformların ve teknolojinin olmadığı bir yaşamı düşünemiyorlar. Dijital platform ve teknoloji demek, görsel içerik üretimi ve tasarım demek. Bu denklemlere baktığımda zaten önemli olan görsel iletişim tasarımının yakın gelecekte daha da önemli bir yer tutacağını söylemek sanırım kehanet olmaz. Ne yazık ki, iletişim tasarımcılarının etkinliğinin, hala toplumlar tarafından tam olarak anlaşılmadığını düşünüyorum ancak sonunda ne kadar etkin bir yere sahip olduklarının anlaşılacağından ümitliyim." açıklamasında bulundu.


Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ