USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Yaralı darbecileri koruyan tabiplerin yargılandığı davanın 2. celsesi başladı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Beytepe Asker Hastanesinde bulunan yaralı darbecileri koruyan tabip komutanların yargılandığı davanın 2'inci celsesi başladı.

Yaralı darbecileri koruyan tabiplerin yargılandığı davanın 2. celsesi başladı
08-06-2017 21:17
Google News

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Beytepe Asker Hastanesinde yaşanan olaylara ilişkin Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar, taraf avukatları ve sanık yakınları katıldı. Tanıkların dinlenmesiyle başlayan duruşmada tanık Rıza Güngör, o gece hastanede olmadığını belirterek, "Saat 12 gibi nöbetçi arkadaşım beni aradı ve Baştabip Halil Atılgan'ın tüm personeli hastaneye çağırdığını söyledi. Ben de uçakların uçmasından ailemin tedirgin olduğunu ve gelemeyeceğimi söyledim. 2 gün sonra 17 Temmuz'da nöbetim olduğu için hastaneye gittim. Bana klinikte 2 yaralı olduğu, genel durumlarının iyi olduğu ve genel kontrollerini yapmam gerektiği söylenildi. Ben de gidip baktım, birisi yarbaydı, psikolojik olarak iyi görmedim, depresyondaydı. Diğeri de bir binbaşıydı, onun hali daha iyiydi. Biraz sohbet ettik, bana karargahta çapraz atışa tutulduklarını söylediler. Yarım saat sonra Baştabip Atılgan geldi ve bana 'Hastalara bakalım' dedi, yaralıyı birlikte ziyaret ettik. Ardından baştabip odasına gitti, ben de acil servise geçtim. Aradan bir süre sonra iki sağlık personeli geldi, baştabibin emri olduğunu söyleyerek bu iki yaralıyı taburcu ettiler" şeklinde konuştu.

"Baştabip, Yusuf albayı izne gönderdi"

Bir diğer tanık eski Personel Kısım Amiri Tayfun Çiftçi ise, 15 Temmuz'da Jandarma Genel Komutanlığında hastane personeli hemşireler, sivil memurlar ve erlerin rehin kaldığını ifade etti. Ayrıca Baştabip Atılgan'ın Albay Yusuf Özdemiroğlu'nu zorla izne çıkardığını dile getirerek, "Yusuf albay sinirliydi bana 'İhtiyacım olmadığı halde beni gönderiyor' dedi. Baştabibin emri üzerine Yusuf albaya izin kağıdı yazıldı" dedi.
Duruşma müdafi savunmalarıyla devam ediyor.

Yağmur Yıldız
 

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ