USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Yapı Kredi, ikinci kez CDP Su Güvenliği programında liderlik kategorisinde

Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Nurgün Eyüboğlu: "Hayata geçirdiğimiz çalışmalar sayesinde, dünyanın en büyük...

Yapı Kredi, ikinci kez CDP Su Güvenliği programında liderlik kategorisinde
11-12-2020 17:16
Google News

 Yapı Kredi, dünyanın en büyük çevresel raporlama platformu olan Karbon Saydamlık Projesi (CDP) Su Güvenliği’nden "A-" notunu alarak liderlik kategorisinde yer aldı.

Yapı Kredi'den yapılan açıklamaya göre, Yapı Kredi, dünyanın en büyük çevresel raporlama platformu olan Karbon Saydamlık Projesi (CDP) Su Güvenliği’nden "A-" notunu alarak liderlik kategorisinde yer aldı. Son iki senedir CDP Su Güvenliği programında liderlik bandında yer alan ve CDP Türkiye 2019 Su Lideri ödülüne layık görülen Yapı Kredi, İklim Değişikliği Programı’nda ise "B" notunu almaya hak kazandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Nurgün Eyüboğlu, her yıl bankanın iklim değişikliği ve su kaynaklı etkilerini yönetmeye yönelik strateji, hedef ve performanslarını paylaştıklarını belirterek, “İklim krizi ve su stresi önümüzdeki dönemde özel sektör de dâhil olmak üzere tüm paydaşların dikkatle ele alması gereken, öncelikli bir konu. İklim krizi ve su stresinin insan sağlığı, ekonomi, biyoçeşitlilik, hijyen ve toplumsal düzen faktörleri üzerinde yaratabileceği riskleri yakından takip ediyor, Yapı Kredi olarak hem operasyonel hem de kredilendirme faaliyetlerimizden kaynaklanan çevresel etkilerimizi etkin bir şekilde yönetiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ