USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Yabancı şirketlerin şubelerinin Rusya'da lisans almasına izin verilecek

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan tasarıya göre, yabancı şirketlerin şubelerinin Rusya'da lisans almasına izin verileceği bildirildi

Yabancı şirketlerin şubelerinin Rusya'da lisans almasına izin verilecek
05-10-2020 07:08
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Yabancı şirketlerin şubelerinin Rusya'da lisans almasına izin verilecek.

Konuyla ilgili bilgiyi Rus İzvestia gazetesi aktardı. Gazete, Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan tasarıya atıfta bulunduğuna işaret etti.

Tasarıya göre, yabancı firmaların şubelerinin, Rus işletmeleriyle eşit düzeyde lisans almasına izin verilecek.

Tasarıya göre, toplamda, ilaç ve eczacılık, eğitim hizmetleri ve yolcu taşımacılığı da dahil olmak üzere, Rusya pazarına erişimin önündeki engellerin zayıflaması kapsamında 52 faaliyet türü yer alacak.

Ekonomik Kalkınma Bakanlığı Lisanslama, Kontrol ve Denetleme Faaliyetleri, Akreditasyon ve Özdenetim Masası Başkanı Aleksandr Vdovin konuyu gazeteye değerlendirdi.

Vdovin'e göre, mevcut mevzuata göre, bir tüzel kişilik oluşturmadan ve şirket hakkında Birleşik Devlet Tüzel Kişiler Siciline şirket hakkında bilgi girmeden Rusya'da lisans alınamaz. 

Vdovin şunu da vurguluyor; "Fakat, yabancı tüzel kişiler bu tür verilere sahip değildir; Rusya'daki faaliyetlerine başlamadan önce, yasa yalnızca özel bir sicile girişi olan şubelerin akreditasyonunu gerektirdiğinden, Birleşik Devlet Tüzel Kişiler Siciline kayıt olamazlar. Ve yasada yapılacak değişiklikler, düzenlemedeki bu boşluğu ortadan kaldıracak."

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ