USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür Sanat

'Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe' 34 yıl sonra başkentte

Eleştirmenlerce "Türk tiyatrosunun Shakespeare'i" olarak tanımlanan Orhan Asena'nın yazdığı "Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe" oyunu, 34 yıl sonra tekrar Ankaralı sanatseverlerle buluşacak. - Anadolu Ajansı

'Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe' 34 yıl sonra başkentte
09-10-2016 20:08
Google News

ANKARA - Yıldız Aktaş

Eleştirmenlerce "Türk tiyatrosunun Shakespeare'i" olarak tanımlanan Orhan Asena'nın yazdığı "Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe" oyunu, 34 yıl sonra Ankara'da prömiyer yapacak.

Asena'nın "Taht ve Baht Dörtlemesi" adını verdiği oyunlarının üçüncüsü "Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe", Ankara Devlet Tiyatrosunca 34 yıl sonra tekrar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Oyunda, Hürrem Sultan'ın entrikaları sonucu Şehzade Mustafa'nın boğdurulmasından sonra, şehzadeler Bayezid ile Selim arasında yaşanan taht kavgası konu ediliyor.

Orhan Asena'ya "Türkiye İş Bankası Büyük Ödülü"nü kazandıran ve her sahnelendiğinde büyük ilgiyle izlenen oyun, 11 Ekim'de Akün Sahnesi'nde izleyicinin karşısında olacak.

Yönetmen Sinan Pekinton, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eserin Ankara'da en son 1982-83 sezonunda Devlet Tiyatroları sahnesinde oynandığını belirtti.

"Hürrem'in pişmanlığı ele alınıyor"

Oyunda, Hürrem'in son zamanlarının ve pişmanlığının ele alındığını belirten Pekinton, şunları kaydetti:

"Daha önceki oyunlardaki hamaseti, biraz daha duygusallığa indirdik. Aralarındaki samimiyeti vermeye çalıştık. Kanuni dönemi, Osmanlı'nın en zengin olduğu dönem. Hürrem Sultan oyununda, Kanuni oğluna, 'Bildiğin bilemediğin, gördüğün göremediğin her yer benim' diyor. Osmanlı o kadar büyük ve zengin. Ekonominin de şaşanın da en üst olduğu dönem. Bu da kostümlere yansıyor tabii. Kostümleri Sevgi Türkay hazırladı. Kendisi dönem kostümlerinde uzman. Olabildiğince o dönemi yansıttı."

Muhabir: Yıldız Aktaş

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ