USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

VW'in emisyon skandalı için şok iddialar!

Volkswagen, emisyon skandalı sonrasında hatalarını düzeltmek için çalışmaya devam ederken, ortaya çıkan yeni iddialar olayın çok daha büyümesine neden olacak gibi görünüyor.

VW'in emisyon skandalı için şok iddialar!
27-08-2017 01:12
Google News

Otomobil endüstrisinin önemli isimlerinden Volkswagen, ABD'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan "Dieselgate" adı verilen karbon emisyonu skandalı sonrasında uygulanan yaptırımlar ile büyük darbeler aldı.

Volkswagen, yeni bir dava ile karşı karşıya! Volkswagen, yeni bir dava ile karşı karşıya!

.

Volkswagen hileli araçlarda gerekli değişiklikleri yaparak ve kullanıcılara tazminat ödeyerek emisyon skandalının izlerini silmeye çalışıyor olsa da, yeni iddialar olayın tekrar büyümesine neden olacak gibi görünüyor.

Reuters tarafından yayınlanılan bilgilere göre, eski Volkswagen mühendisi James Liang, yaşanan emisyon skandalı nedeniyle mahkeme tarafından 200 bin dolar para ve 40 ay hapis cezası ile cezalandırıldı.

Volkswagen emisyon skandalı için şok iddialar!

Savcılığın bu cezanın sektörde yer alan tüm otomobil üreticilerine bir ders niteliğinde olacağını savunduğu iddia edilirken, Bloomberg tarafından elde edilen bilgiler yaşanan skandalı bir adım daha ileri taşıyor.

17-08/26/vw-emission.jpg

Volkswagen mühendislerinin hileli yazılımları otomobillere yüklemek için Almanya'nın Wolfsburg şehrinde bulunan araştırma tesisinde, yönetime oldukça yakın bir yerde oluşturulan gizli alanı kullandığı iddia ediliyor.

Bu gizli alana oldukça sınırlı sayıda çalışanın giriş yapabildiği ve Volkswagen'in araştırma tesislerinde yeni Teknolojileri test etme amacıyla inşa edilen birçok gizli alan bulunduğu ifade ediliyor.

Kısacası, Volkswagen'in araçlarına hileli yazılım yüklediği konusunda kaç çalışanın ve yöneticinin bilgisi olduğu halen net olarak bilinmezken, sorumlulukları nedeniyle şirketin yöneticileri cezalandırılıyor.

:: 

Kaynak: SHIFTDELETE

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ