USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

VTB Başkan Yardımcısı: Rusya'da 1990'lardaki mevduatla ilgili durumun geri dönme riski var

Rus Bankası VTB Başkan Yardımcısı Paçatnikov, Rusya'da 1990'lardaki mevduatla ilgili riskli durumun geri dönme ihtimali olduğunu söyledi

VTB Başkan Yardımcısı: Rusya'da 1990'lardaki mevduatla ilgili durumun geri dönme riski var
06-08-2020 07:22
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya'nın önemli bankalarından VTB'nin Başkan Yardımcısı Andrey Peçatnikov, 1990'lardaki mevduatla ilgili durumun geri dönme riski konusunda uyarıda bulundu.

Resmi haber ajansı Ria Novosti'nin haberine göre, bir brifingte konuşan Peçatnikov'a göre, VTB, enflasyonu hesaba katarak mevduatın gerçek karlılığının, hiç kimsenin mevduatı tasarruf ve artırma kaynağı olarak ciddiye almadığı 1995-1996 durumuna döneceğinden endişe ediyor.

Peçatnikov endişelerini şöyle sıraladı: "Enflasyon tahmini yüzde 4, anahtar oran (Rusya Federasyonu Merkez Bankası oranı) yüzde 4,25, temel mevduatın getirisi dörtten biraz fazla... Ve tabii ki enflasyonu hesaba katarak mevduattan elde ettiğimiz reel getirinin duruma dönmesi riskini taşıyoruz. 1995-1996, hiç kimse mevduatı tasarruf ve artış kaynağı olarak ciddiye almadığından dolayı enflasyon mevduat oranını aştı "

VTB Başkan Yardımcısı'na göre, bu devam ederse, insanlar biriktirme formlarına bir alternatif arayacak.

Peçatnikov, yılın ilk yarısında birikimli hesaplardaki oranların mevduat oranlarını aştığı durumu değerlendirirken, "Bu konuda uzun vadeli bir eğilim olarak konuşmak için çok erken"dedi.

Peçatnikov, "Şimdilik, vadeli mevduatlarda karlılığın yanı sıra birikim hesaplarındaki karlılığın da düşeceğini öngörüyoruz. Eylül ayında tasarruf hesaplarındaki oranların düşeceğini ve vadeli mevduatın temel karlılığının yüzde 70-80'ini oluşturacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ