USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Volkswagen'den emisyon sorununun nasıl düzeltildiğini gösteren video geldi

Volkswagen'den emisyon sorununun nasıl düzeltildiğini gösteren video geldi
28-11-2015 05:38
Google News

Alman otomobil devlerinden Volkswagen, emisyon skandalına neden olan araçların dizel motorlarının nasıl düzeltileceğini gösteren bir video yayınladı.

Geçtiğimiz gün Volkswagen Group tarafından YouTube üzerinde paylaşılan bir video, firmanın bütün dünyada yankı uyandıran emisyon skandalında başrolü oynayan EA 189 adlı dizel motorlarında nasıl bir düzeltme yapacağını anlatıyor. Volkswagen tarafından yapılan sunum iki aşamadan oluşuyor: Bir motor kontrol yazılımı güncellemesi ve bir “akış tranformatörü”nün yerleştirilmesi. 

Söz konusu transformatör kütle akış sensörünün içerisine giden hava akışına bile yardımcı olması beklenen plastik bir ızgara. Kütle akış sensörü ise içeriye ne kadar havanın giriş yaptığını belirleyen ve böylece enjekte edilecek benzin miktarını ayarlayan bir motorun bileşeni. 

Söz konusu plan şu aşamada yalnızca Avrupa’daki araçlar için uygulanacak. Bu durum da Volkswagen’in skandala yol açan 3 litrelik dizel motorları için daha önce ortaya koyduğu stratejiyle pek örtüşmüyor. Firma bu 3 litrelik dizellerin yalnızca bir yazılım güncellemesiyle düzeltilebileceğini belirtiyor. Diğer yandan 2 litrelik modellerde akış transformatörü yerleştirme işleminin de en fazla 30 dakika sürdüğü anlaşılıyor.

ABD’deki dizel düzenlemelerinin Avrupa’ya göre daha sıkı olması yüzünden firmanın bu ülkede uygulayacağı programın da biraz daha karmaşık olması bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ