USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel haber-Şirket Haber

Vodafone, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği“ için elini taşın altına koydu

"Güçlü toplum, güçlü kadınla mümkün. Toplumsal cinsiyet eşitliği için hepimizin elini taşın altına koyması gerekiyor. Bu yönde aksiyon almayı sürdüreceğiz."

Vodafone, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği“ için elini taşın altına koydu
04-03-2021 12:45
Google News

Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Engin Aksoy, "Güçlü toplum, güçlü kadınla mümkün. Toplumsal cinsiyet eşitliği için hepimizin elini taşın altına koyması gerekiyor. Bu yönde aksiyon almayı sürdüreceğiz. Bu konuda öncü olmayı ve elimizi taşın altına koymayı taahhüt ediyoruz." dedi.

Engin Aksoy ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi kadın gazetecilerle bir araya gelerek şirketin her alanda kadınları destekleme stratejisine ilişkin bilgi verdi.

Vodafone'un Beşiktaş Kadın Futbol Takımı'na sponsorluğunu açıklamasının ardından gerçekleştirilen toplantıya, Vodafone Beşiktaş Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Bahar Özgüvenç ve kaptan Başak Gündoğdu da katıldı.

Toplantıda konuşan Vodafone Türkiye CEO'su Aksoy, sundukları ürün ve hizmetlerle toplumun her kesimine dokunan bir şirket olarak en önemli amaçlarının, toplumsal dönüşüme katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Bu dönüşümde, nüfusun yarısını oluşturan kadınların önemli bir rolü bulunduğunu ifade eden Aksoy, şunları kaydetti:

"Araştırmalar, kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımının teşvik edilmesine olan ihtiyacı açık ve net bir şekilde ortaya koyuyor. PwC Çalışma Hayatında Kadınlar Endeksi çalışmasına göre, OECD ülkelerinde kadınların iş hayatına daha fazla katılması, OECD GSYH'sini 6 trilyon dolar artırabilir. Cinsiyete dayalı ücret eşitsizliği farkının kapanması ise OECD ülkelerinde kadınların gelirlerini 2 trilyon dolara çıkarabilir.

Türkiye'ye bakacak olursak, McKinsey araştırmasına göre, ülkemizde kadınlar 2025 yılına kadar erkeklerin iş gücüne katılma oranını yakalayabilirse ülke olarak 250 milyar dolar civarında bir ek hasıla yaratma potansiyelimiz var. Bu da milli gelirimizin yüzde 20 artması anlamına geliyor. Toplumsal yaşamda eşitliğin sağlanmasını ve beraberinde kadın istihdamının artırılmasını 'akıllı ekonomi modeli' olarak benimsemek gerektiğini düşünüyoruz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ