USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Vodafone, Mersin'de 300 çocuğa kodlama eğitimi verecek

- Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi Deegan: - "Kodlamanın yaygınlaşması, yerli yazılım üretimini de teşvik edecek. Böylece Türkiye teknoloji tüketen değil, teknoloji üreten bir nesle sahip olacak"

Vodafone, Mersin'de 300 çocuğa kodlama eğitimi verecek
18-04-2018 16:36
Google News

İSTANBUL (AA) - Türkiye Vodafone Vakfı, dijital geleceğe hazır nesiller yetiştirilmesi hedefiyle Habitat Derneği iş birliğinde hayata geçirdiği "Yarını Kodlayanlar" projesi kapsamında Mersin'de kodlama eğitimlerine devam ediyor.

Vodafone açıklamasına göre, Mersin'de Ekim 2017'de başlatılan eğitimlerde, bugüne kadar yaşları 7-14 arasında değişen toplam 120 çocuğa kodlama eğitimi verildi. Proje sayesinde Mersinli çocuklar, programlama hakkında fikir sahibi olurken, yaratıcılıklarını ortaya çıkaracak çalışmalar yaptı.

Yarını Kodlayanlar projesiyle Mersin'de devam edecek kodlama eğitimleri ile 6 ayda 4 eğitmenle toplam 180 çocuğa ulaşılması hedefleniyor. Böylece Akdeniz Bölgesi'nde toplam 750 çocuğa erişilmesi planlanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Colman Deegan, dijital dünyanın dilinin kodlama olduğunu belirterek, geleceğin mesleklerinin kodlamaya dayanacağını kaydetti.

Her bir çocun kod yazmaya başladığında, Türkiye'nin dijitalleşmiş olacağını vurgulayan Deegan, şunları ifade etti:

"Kodlamanın yaygınlaşması, yerli yazılım üretimini de teşvik edecek. Böylece Türkiye teknoloji tüketen değil, teknoloji üreten bir nesle sahip olacak. Kodlama eğitimi verdiğimiz çocuklarla bağlantımız fiziksel eğitimlerle sınırlı kalmayacak. Bu çocuklarımıza uzun vadede farklı dijital platformlardan da ulaşarak dijital alandaki eğitim ve gelişimlerini sürdürmelerine destek olacağız. Çocuklarımızı geleceğin heyecan verici dünyasına hazırlamaya devam edeceğiz."


- "Yarını Kodlayanlar" projesi


Proje kapsamında, çocuklara gönüllü eğitmenlerin yönetiminde programlamaya giriş, uygulama yapma, hikaye oluşturma ve oyun yapma gibi konularda teorik ve uygulamalı eğitim veriliyor.

Kodlama eğitimlerinde dünyanın en iyi teknik üniversitesi olarak tanınan MIT'nin çocuklara yönelik geliştirdiği temel kodlama programı Scratch kullanılıyor.

Proje kapsamında ayrıca, Nesnelerin İnterneti (IoT) uygulamalarının kodlanmasına yönelik Arduino eğitimleri de verilecek. Teknik uzmanlığı olmayan insanlar için tasarlanan, kullanım kolaylığı sunan ve açık donanım özelliğine sahip olan Arduino, çocuklara kendi ısı ölçerlerini ya da uzaktan kumandalı araçlarını yapma imkanı veriyor.

Arduino eğitimlerinin ardından ulusal bir kamp düzenlenerek başarılı öğrenciler yurt dışında kodlama alanında dünyanın önde gelen platformlarıyla tanıştırılacak.

Proje, Vodafone Grubu'nun "Connected Education" raporunda başarı hikayesi olarak da yer alarak, sürdürülebilir eğitim modeliyle dijital okuryazarlık eğitimi alanında dünyaya örnek oldu. Raporda anlatılan dijital eğitimlerin Vodafone'un faaliyet gösterdiği ülke ve pazarlarda yaygınlaşması ile 2025'e kadar 85 milyonu aşkın insana erişmek ve yılda 7,3 milyar dolarlık ekonomik fayda sağlamak mümkün olacak.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ