USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Veysel Eroğlu: Kesinlikle PKK’nın sonunu getireceğiz

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bitlis'in Tatvan ilçesindeki orduevine yapılan ve çok sayıda askerin yaralandığı saldırıya sert tepki göstererek, “Kesinlikle PKK’nın sonunu getireceğiz. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadele devam edecek, tab

Veysel Eroğlu: Kesinlikle PKK’nın sonunu getireceğiz
28-09-2015 16:04
Google News

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bitlis'in Tatvan ilçesindeki orduevine yapılan ve çok sayıda askerin yaralandığı saldırıya sert tepki göstererek, “Kesinlikle PKK’nın sonunu getireceğiz. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadele devam edecek, tabi onların da son çırpınışları” dedi. 

Bakan Eroğlu, Kurban Bayramı tatilini geçirmek için geldiği seçim bölgesi ve memleketi Afyonkarahisar’da bugün programına devam etti. Sabah saatlerinde partisinin İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Eroğlu, burada kent için 5 adet Kurban Bayramı yatırım müjdesini açıkladı. Program sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, PKK terör örgütü tarafından Tatvan’da gerçekleştirilen ve çok sayıda askerin yaralandığı saldırıya sert tepki göstererek şunları söyledi:

“Biliyorsunuz PKK’ya karşı en kapsamlı mücadele şuanda hükümetimiz tarafından yürütülüyor. Yani 30-40 yıla baktığımız zaman şuanda inlerini vuruyoruz, vurmaya da devam ediyoruz. Daha dün gece bir takım inler vuruldu Kandil’de. Kandil zaten yerle bir edildi. Kesinlikle PKK’nın sonunu getireceğiz. Zaten mücadelemizde daha önce Başbakanımız devam ifade etti, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadele devam edecek. Tabi onların da son çırpınışları. 

Biliyorsunuz aşağı yukarı 2 binden fazla terörist etkisiz hale getirildi. İnşallah bu terörü hep birlikte bitireceğiz. Ama terör örgütü zaten oradaki vatandaşlarımızın da düşmanı. Yani Türk-Kürt kardeştir biliyorsunuz, ama PKK oradaki vatandaşlarımızı kendilerini Kürt olarak adlandıran, Kürt etnik grubuna mensup kardeşlerimizin en büyük düşmanı. Onlara büyük zarar veriyor. 

Bütün oraya yapılan yatırımları engelliyor. Ekonomik kalkınmayı engellemek için barajları, yolları, göletleri, hastaneleri hatta biliyorsunuz ambulansları bile yakıyor vatandaşa hizmet etmesin diye. Hatta hıncını alamayıp sivil vatandaşlara dahi özellikle ateş etmeye başladı. Bu sonunun geldiğinin göstergesidir. Tabii şuanda askerlerimizin hayati tehlikesi yok, yaralılar var.”

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ