USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Venezuela Savunma Bakanı'ndan, ülkedeki protestolar için 'darbe girişimi' değerlendirmesi

Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez, ülkedeki devlet başkanı seçiminin sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayan protestoları "darbe girişimi" olarak niteledi

Venezuela Savunma Bakanı'ndan, ülkedeki protestolar için 'darbe girişimi' değerlendirmesi
30-07-2024 21:32
Google News
Ankara

Telesur internet sitesinin haberinde, Lopez'in, mevcut Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun kazandığı, 28 Temmuz'daki devlet başkanı seçiminin sonuçlarının hileli olduğunu iddia edenlerin sokağa inmesiyle başlayan protestolara ilişkin değerlendirmelerine yer verildi.

Lopez, "Venezuela'da bir darbe girişimiyle karşı karşıyayız. Venezuela'nın Bolivarcı Ulusal Silahlı Kuvvetleri (FANB) buna izin vermeyecek. Kararlı bir şekilde üstesinden geleceğiz." ifadelerini kullandı.


Silahlı Kuvvetlerin anayasa ve Devlet Başkanı Maduro'ya sadık olduğunu vurgulayan Lopez, şiddetin hiçbir zaman olumlu bir şekilde sonuçlanmadığını söyledi.

Venezuela Ulusal Başsavcısı Tarek William Saab ise protestolar için "kaos oluşturan şiddet yuvaları" benzetmesi yaparak, "Dışarıdan müdahale yapılabilsin diye ülke geneline yayılması isteniyor." iddiasında bulundu.

Saab, kamu malına zarar verenlerin "terör ve nefret" suçlarından yargılanacağını belirtti.

Venezuela Seçim Konseyinin duyurduğu sonuçlara göre, Maduro, yüzde 51,20 ile devlet başkanı seçimini 3. kez kazanmıştı.

Venezuela muhalefet koalisyonu Birleşik Demokratik Platform (PUD) adayı Edmundo Gonzalez ise seçim sonuçlarını reddettiklerini söylemişti.

Devlet başkanı seçiminin sonuçlarının hileli olduğu iddiasıyla protestolar düzenlenmeye başlanmıştı.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ