USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Vedomosti: Türk ANTTEQ, Moskova'da dev bir projeye katıldı

Rus iş dünyası gazetesi Vedomosti, Türk ANTTE şirketinin, Moskova'da dev bir projeye katıldığına dikkat çekti

Vedomosti: Türk ANTTEQ, Moskova'da dev bir projeye katıldı
14-10-2024 00:53
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Türk Ant Yapı iştiraklerinden ANTTEQ inşaat şirketi, Rusya’nın başkenti Moskova'da dev bir projeye katıldı.

Rusya'nın saygın iş dünyası gazetesi Vedomosti, "Genel müteahhitlik alanında pazar lideri ANTTEQ, MR Group'un Famous gökdelenindeki çalışmalara katıldı" diye duyurdu.

Vedomosti gazetesi, "Famous gökdelenin inşaata hazırlığı yüzde 60'ın üzerindedir. Dünyanın en büyük müteahhitlerinden biri olan Türk holding ANT YAPI'ya ait ANTTEQ şirketi, yüksek yapı inşaatı aşamasında yer aldı.Teknolojik camlama ile elde edilen karmaşık plastikten oluşan 58 katlı kulede 100 metrenin üzerinde çalışmalar yapılıyor." diye yazdı.

NEDEN ANTTEQ?..

MR GROUP basın açıklamasına göre, inşaat ve mühendislik şirketi ANTTEQ'un tercih edilmesi, Moskova City'nin bir parçası olan gökdelenler de dahil olmak üzere ikonik yüksek bütçeli konut tesislerinin inşasındaki teknik uzmanlığı ve profesyonel yönetiminden kaynaklandı. Şirketin küresel portföyü, New York'un ikonik binalarından biri olan The Crown Building'in yeniden inşası ve İstanbul'un ilk ikiz kuleleri Anthill'in inşası gibi hızla değişen mega şehirleri anımsatan projeleri içeriyor.

İnşaat ve mühendislik şirketi ANTTEQ'un tercih edilmesi, Moskova şehrinin bir parçası olan gökdelenler de dahil olmak üzere ikonik yüksek bütçeli konut komplekslerinin inşasındaki teknik uzmanlığı ve profesyonel yönetiminden kaynaklandı.

Habere göre, 200 metrelik Famous gökdelenin cephesi cam pulları andırıyor; mimari düşüncenin bir uçuşu ve inşaatçılar için yapıcı bir meydan okuma.

Binanın cephe sistemi, her biri çeşitli elemanlardan oluşan 3.534 prizma modülünden oluşuyor.

Ekim ayının başında cephelerin yüzde 82'si tamamlanmıştı: 2.919 modül zaten kurulmuştu, 31. ve 57. katlara yarı saydam yapılar kuruluyordu.

Konuyla ilgili açıklama yapan MR Grubu'nun Yönetici Ortağı Geliştirme Direktörü Aleksey Godovanets, şunları kaydetti: "Famous projesi, diğer şeylerin yanı sıra, alışılmadık bir tasarımın uygulanmasındaki profesyonel mücadelesi, karmaşık cephe kaplaması ve en yeni nesil ekipmanlarla ilgi çekicidir. Güvenlik ve kalite, inşaat sürecindeki her katılımcının deneyimine ve profesyonelliğine güvenerek projelerimizi hayata geçirirken attığımız temeldir."

ANTTEQ inşaat şirketi, Rusya’nın çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği dev projelerle ülkeye lüksü yaşatırken Rusya’da faaliyet gösteren en büyük 50 yabancı şirketten biri olarak Forbes listesine girdi,

"DÜNYANIN EN BÜYÜK İNŞAAT ŞİRKETLERİNDEN BİRİ..."

Bu arada, ANTTEQ firmasının Rusya'da elit projelere imza attığı biliniyor. Örneğin, ANTTEQ'in Moskova'da Slava, Reka ve JK Citizen adlı 3 elit projeyi inşa ettiği kaydedildi.Rus medyasına göre, ANTTEQ, ayrıca Moskova Belediyesi'nin onayıyla, başkentin merkezindeki tarihi Badaevskiy fabrikasının arazisinde altı hektarlık bir alana sahip çok işlevli bir konut tesisinin inşaatına da başladı.

Daha önce Rus medyası, ANTTEQ'i tanıtırken, "İnşaat ve mühendislik şirketi ANTTEQ, 2013 yılından beri Rusya pazarında faaliyet göstermekte. Vw dünyanın en büyük 100 inşaat şirketinden biri olan Ant Yapı Türk holdinginin bir parçası olmakta. ANTTEQ, yüksek nitelikli personelden oluşmaktadır." ifadelerini kullandı.

İSMET BİRİNCİ: GÜVEN BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ!..

Rus İnterfaks ajansına konuşan ANTTEQ şirketi ortaklarından İsmet Birinci de Rus INTECO şirketiyle işbirliğini anlatırken, "Bu şirketin zengin bir geçmişi, deneyimi ve sektörde asil bir ismi var. Uzun vadeli, güvene dayalı ilişkiler bizim için önemli: Ve, bu tür stratejik ortaklık kurmak istediğimizi düşünerek bu projeye özel önem veriyoruz. Böylesine prestijli bir projede bizi genel müteahhit olarak dahil etmesi şunu gösteriyor: Proje, bizim için bir tür güven göstergesi: Bu nedenle, ortağı hayal kırıklığına uğratmak söz konusu bile olamaz! Ve gerçekten başarılı bir işbirliği için her türlü çabayı göstereceğiz" ifadelerini kaydetmişti.

ANTTEQ, başarılı çalışmalarından dolayı Rusya'da çeşitli ödüller de almıştı.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ