USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Vedomosti: Rusya hammadde ve ekipman ithalatındaki vergileri azaltmayı öneriyor

Rusya’nın çok okunan gazetelerinden Vedomosti haberine göre, hammadde ve ekipman ithalatındaki vergilerin Rus Hükümeti tarafından azaltılma önerisinin ilgili ülkelere sunulması planlanıyor

Vedomosti: Rusya hammadde ve ekipman ithalatındaki vergileri azaltmayı öneriyor
23-04-2020 08:40
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rus Vedomosti gazetesine göre Rusya, hammadde ve ekipman ithalatındaki vergileri azaltmayı öneriyor.

Gazeteye bilgi veren kaynaklara göre, Rusya hükümeti, belirli hammadde ve endüstriyel ekipman türlerindeki ithalat vergilerini azaltmak veya kaldırmak için Gümrük Birliği'ndeki (Ermenistan, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan) ortaklara sunmayı planlıyor.

Vedomosti'ye göre, Gümrük Birliği ülkelerinde hiç üretilmeyen veya yetersiz miktarlarda üretilen ve ihracat üretimi için gerekli olan malların ithalatı için kolaylıkların ve imtiyazların getirilmesi söz konusu.

Haberde şuna dikkat çekildi: Ermenistan, Belarus, Kazakistan ve Kırgızistan yetkilileri ile mutabık kalınması halinde, vergi oranlarını değiştirme kararı Aralık 2021'e kadar verilebilir.

Uralhim şirketi Ekonomi ve Finans Direktörü Igor Bulantsev, Rus makamlarının girişiminin uygulanmasının yıllık sermaye maliyetinden 80-100 milyon ruble tasarruf edilmesini mümkün kılacağını belirtti.

Vedomosti gazetesine konuşan dev bir sanayi şirketi yetkilisine göre, bu adım ekonomik büyümeye katkı sağlayacak.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ