Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, "Polis Akademisi, görevde bulunduğumuz son iki yıl zarfından bir zihniyet ve kurumsal değişim geçirdi. Bu değişim hem amir hem de memur değişiminde yaşandı. Bugün mezun ettiğimiz 999 meslek mensubu komiser yardımcısı bu değişimin ilk meyvelerindendir" dedi. Polis Akademisi Polis Amirleri Eğitimi Merkezi 1. Dönem Meslek Mensupları Mezuniyet Töreni, Polis Akademisi Gölbaşı Kampüsü'nde gerçekleştirildi. Törene Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı ve polis mensuplarının aileleri katıldı.
Meslek mensubu 999 polis, aldıkları eğitim sonrası düzenlenen mezuniyet töreniyle komiser yardımcısı oldu. Törende Dönem Birincisi Cengiz Coravanlıoğlu, 2'nci Nil Keçecioğlu ve 3'üncü Mehmet Arif Güler'e göstermiş oldukları başarılarından dolayı ödülleri takdim edildi.
"POLİS AKADEMİSİ ZİHNİYET VE KURUMSAL DEĞİŞİM GEÇİRDİ"
Törende konuşma yapan Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, şunları kaydetti: "Polis Akademisi görevde bulunduğumuz son iki yıl zarfından bir zihniyet ve kurumsal değişim geçirdi. Bu değişim hem amir hem de memur değişiminde yaşandı. Bugün mezun ettiğimiz 999 meslek mensubu komiser yardımcısı bu değişimin ilk meyvelerindendir. Önceden 8 yıl gibi uzun bir süre alan eğitimi, Polis Koleji ve Güvenlik Bilimleri Fakültesi'nin kapanması ve onun yerine Polis Amirleri Eğitimi merkezinin kurulması ile yeni bir boyut kazandı. Polis Amirleri Eğitimi Merkezine üniversite mezunu siviller ve polis memurları arasından alıp ilk kademe amir eğitimi vermeye başladık."
Polis memuru alımlarında üniversite mezunlarına ağırlık verildiğinin altını çizen Çolak, "Üniversite mezunlarının alındığı Polis Meslek Eğitim Merkezleri Polis Akademisi çatısı altına alınarak daha akademik bir eğitim verilmeye başlandı. Bu reform gelişmiş demokratik ülkelerdeki polislik eğitim ve uygulamalarında, demokratik değişimlere bakılarak gerçekleştirildi" ifadelerini kullandı.
Adaylara yöneticilik, liderlik ve polis müdahale yöntemleri, atış hocalığı eğitimleri verildiğini belirten Çolak, yapılan eğitimle ilgili şunları söyledi:
"Açılan sınava lisans mezunu polis memurları arasından 45 yaşa kadar 42 bin 326 aday başvurdu. Bunlar arasından 950'si erkek 50'si kadın olmak üzere bin aday başarılı oldu. 7 Mart'ta eğitime başladılar. 22 yaşından 44 yaşına kadar her yaş kategorisinden başarılı adaylarımız eğitimde yer aldı. Adaylara yöneticilik, liderlik, polis müdahale yöntemleri, atış hocalığı eğitimleri verildi."
dikGAZETE.com